ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Ενοχλημένη» η Τουρκία από την αγορά αμφίβιων οχημάτων από την Ελλάδα
«Ενοχλημένη» η Τουρκία από την αγορά αμφίβιων οχημάτων από την Ελλάδα
(Φωτο: newsit.gr)
20 Μαρ
0
Σχόλια

«Ενοχλημένη» η Τουρκία από την αγορά αμφίβιων οχημάτων από την Ελλάδα

Η Τουρκία φαίνεται να είναι ενοχλημένη από την αγορά επιθετικών αμφίβιων οχημάτων προσωπικού από την Ελλάδα. Αυτό λένε τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας που θεωρούν ότι η Ελλάδα ετοιμάζει τα οχήματα αυτά, που θα πάρει από τις ΗΠΑ, για να τα πάει στα νησιά του Αιγαίου.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα ΜΜΕ της Τουρκία έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα και αναφέρουν ότι «Οι Έλληνες θα πάνε τα οχήματα αυτά στα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα» και προσθέτουν: «Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες. Το Κογκρέσο ενέκρινε την πώλησή τους».

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, «Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση αμφίβιων επιθετικών οχημάτων στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση της Αθήνας, δείχνει αποφασισμένη να τα χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο παρά τους αντίθετους όρους των συνθηκών», τονίζει το τουρκικό δίκτυο.

«Αν και το τελευταίο διάστημα έγιναν βήματα ομαλοποίησης, η Ελλάδα και πάλι αγνόησε το διεθνές δίκαιο. Επιτάχυνε τα εξοπλιστικά προγράμματα στο Αιγαίο. Το Κογκρέσο ενέκρινε το περσινό αίτημα της Αθήνας για την αγορά επιθετικών αμφίβιων οχημάτων.

Η Αθήνα σχεδιάζει να μεταφέρει αυτά τα επιθετικά οχήματα στα νησιά του Αιγαίου. Αυτό το γεγονός αυξάνει την ένταση με την Τουρκία και παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου», ανέφερε στο ρεπορτάζ του το τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα αγοράζει 63 επιθετικά αμφίβια οχήματα προσωπικού, 13 αμφίβια οχήματα επίθεσης διοίκησης και αμφίβια οχήματα ανάκτησης, όπως και πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων. Το συνολικό κόστος φτάνει στα 268 εκατομμύρια δολάρια», κατέληξε το Haber Global στην ανάλυσή του.

Πρώτη δοκιμή του τουρκικού μαχητικού ΤF-X

Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας πανηγυρίζουν για την πρώτη δοκιμή του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους ΤF-X, το οποίο ωστόσο θα είναι έτοιμο μετά το 2030.

«Δεν θα χρειαστούμε τα F-16», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το «A Haber» ανέφερε: «Το 5ης γενιάς εθνικό μαχητικό μαχητικό της Τουρκίας, προχώρησε σε έναυση κινητήρων και στη συνέχεια κινήθηκε ελεύθερα στον τροχόδρομο. Αυτές είναι οι εικόνες που όλοι θα νιώσουν υπερηφάνεια.

Αυτό είναι το εθνικό μαχητικό της Τουρκίας. Το εθνικό μαχητικό τροχοδρόμησε και η πρώτη δοκιμή ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Έτσι προχώρησε με επιτυχία σε άλλη μια φάση. Το εθνικό μαχητικό πριν από λίγο καιρό είχε κάνει έναυση κινητήρων και τώρα τροχοδρόμησε με επιτυχία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.