ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θεσσαλονίκη: Ράγισαν καρδιές στην τελετή μετονομασίας της οδού «Θ. Γαζή»σε «Άλκη Καμπανού» (βίντεο)
Θεσσαλονίκη: Ράγισαν καρδιές στην τελετή μετονομασίας της οδού «Θ. Γαζή»σε «Άλκη Καμπανού» (βίντεο)
(Φώτο : thestival.gr)
15 Μαρ
0
Σχόλια

Θεσσαλονίκη: Ράγισαν καρδιές στην τελετή μετονομασίας της οδού «Θ. Γαζή»σε «Άλκη Καμπανού» (βίντεο)

Το όνομα του Άλκη Καμπανού πήρε κι επίσημα η μέχρι πρότινος οδός “Θεοδώρου Γαζή”, στην περιοχή της Χαριλάου, εκεί όπου τα ξημερώματα της 1ης Φλεβάρη του 2022, ο 19χρονος Άλκης έπεσε νεκρός μετά την επίθεση από χούλιγκαν οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, με παρόντες τους γονείς του Άλκη, δήμος Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, της μετονομασίας της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού, έπειτα από σχετικό αίτημα του Α.Σ. Άρη.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, Άρης Καμπανός ευχαρίστησε τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την μετονομασία της οδού ελπίζοντας ότι θα πρόκειται για “ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό, με λιγότερη βία, καθόλου βία”.

Ο πατέρας του Άλκη βρήκε τη δύναμη και ήρθε στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη για πρώτη φορά πριν από δύο εβδομάδες. “Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου. Είναι πολύ δύσκολο. Όλοι μου δίνετε κουράγιο για να το ξεπεράσω, σας ευχαριστώ!” ανέφερε συγκινημένος ο κ. Καμπανός.

Στο σημείο για την τελετή μετονομασίας της οδού βρέθηκε και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος αγκάλιασε συγκινημένος τον πατέρα του Άλκη και συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί του. “Είναι χρέος της πολιτείας να κρατάει άσβεστη τη μνήμη του Άλκη, ώστε να σε μια προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλυτη και συνεχής, για να μη συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Άλκης είναι και θα είναι για πάντα στις καρδιές μας” δήλωσε συγκινημένος ο κ. Καλαφάτης.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι “χρέος μας είναι να κρατάμε την παρουσία του Άλκη ζωντανή. Ο Άλκης να βρίσκεται ανάμεσά μας. Να μη ζήσουμε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο”.

 

Πηγή : thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.