ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου: H Ελλάδα στη πρώτη θέση
Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου: H Ελλάδα στη πρώτη θέση
(Φώτο : polemikes-tehnes.gr)
14 Μαρ
0
Σχόλια

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου: H Ελλάδα στη πρώτη θέση

Στην 1 η θέση της γενικής κατάταξης στον πίνακα των μεταλλίων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022, ανάμεσα σε 25 κράτη, κατετάγη η Ελλάδα, με 26 Χρυσά, 37 Ασημένια και 41 Χάλκινα Μετάλλια, στα αγωνιστικά συστήματα Fighting System, Jiu Jitsu Newaza System, Duo / Show System των ηλικιακών κατηγοριών -16 -18 -21 ετών.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη 1-3 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δυο Αοράκια» Ηρακλείου Κρήτης, οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους και σκόρπισαν χαρά και υπερηφάνεια στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη αγωνιστική δυναμική του ελληνικού Ζίου Ζίτσου. Η ελληνική αποστολή με 176 συμμετοχές αθλητών-τριων και 49 προπονητές αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ομάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο οποίο έλαβαν μέρος 25 κράτη με 700 αθλητές-τριες.

Η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία εμπιστεύτηκε για μια ακόμη φορά τη διοργάνωση στην Ελλάδα, στο Ηράκλειο, στην Ελληνική Ομοσπονδία Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ, η οποία κάθε φορά που αναλαμβάνει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός κερδίζει τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου διοργάνωσε ένα διεθνές πρωτάθλημα υψηλού οργανωτικού, αγωνιστικού και αριθμητικού επιπέδου.

Οι υπερσύγχρονες τεχνικές υποδομές πρόσφεραν θέαμα και εμπειρία ανάλογη των ολυμπιακών διοργανώσεων ενώ η συνεχής αγωνιστική δράση στους οκτώ ειδικά διαμορφωμένους αγωνιστικούς χώρους, έδωσαν επί τρεις μέρες την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης να απολαύσει το άθλημα του Ζίου Ζίτσου.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ), την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (JJEU), με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου-Ανάπτυξη Αθλητισμού.

Διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJIF). Στην τελετή έναρξης, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Έλληνα Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Π.Θεοδωρόπουλο, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 40 χρόνιας διοικητικής πορείας στο ελληνικό και στο διεθνές Ζίου Ζϊτσου, το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου κ. Κώστας Βαρδαβάς, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέλλα Αρχοντάκη, ο κ. Νίκος Χρονάκης, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Η. κ. Λευτέρης Ζερβός.

Από την Παγκόσμια Ομοσπονδία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Π.Θεοδωρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Joachim Thumfart. Από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Robert Perc, ο Γ.Γραμματέας κ. Rick Frowyn, οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Ανέστης Πουλικίδης, Michael Korn, Didier Menu. Από τη διοργανώτρια Ελληνική Ομοσπονδία Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ, η Πρόεδρος κυρία Μαρία Χαριτοπούλου, ο Γ.Γ. κ Ανέστης Πολυλικίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μπιτσαξής, ο Έφορος κ. Διονύσης Γρέκας και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλης Συνολάκης.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ.Αυγενάκης στο μήνυμα – χαιρετισμό του, ανέφερε τα εξής:

«Χαιρετίζω τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου που τελεί υπό την Αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού και την καλωσορίζω στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση, στην οποία θα λάβουν μέρος 25 κράτη και περίπου 1000 αθλητές και αθλήτριες με τις τεχνικές τους ομάδες και τους διαιτητές. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού είναι αυτονόητο ότι στηρίζει και ενθαρρύνει κάθε δράση που προωθεί τον αθλητισμό στην κοινωνία. Είμαι βέβαιος ότι το κοινό θα απολαύσει αυτό το μοναδικό αθλητικό γεγονός.

Είναι ευκαιρία γι’ αυτό το παραδοσιακό ιαπωνικό μαχητικό άθλημα, που έχει συνδέσει την παγκόσμια ανάπτυξη του , με τις ιστορικές του καταβολές, να προωθήσει στη νέα γενιά, τα οφέλη της σωματικής εξάσκησης. Ιδιαίτερα η ενασχόληση με τα μαχητικά αθλήματα μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευεργετική για τον άνθρωπο, καθώς μέσα από τη συστηματική προπόνηση, μπορεί να ενισχύσει τις πνευματικές και φυσικές του ικανότητες, αναπτύσσοντας επιπλέον αρετές, όπως η πειθαρχία, η αυτοπεποίθηση, ο σεβασμός και εν γένει η ηθική και πνευματική παιδεία. Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού επιδιώκουμε, ώστε η Ελλάδα, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των ολυμπιακών αξιών, να αποτελεί τόπο φιλοξενίας και ανάπτυξης όλων των αθλημάτων οριζοντίως. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια της εξωστρέφειας, η οποία καθιστά σταδιακά τη χώρα μας πόλο έλξης αθλητικού τουρισμού.

Η διεκδίκηση και η φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης, διότι πρόκειται για την καλύτερη επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας. Αποτελεί το καλύτερα επενδεδυμένο κεφάλαιο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, διότι συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι το Ηράκλειο, μετά από πολλά χρόνια απουσίας, φιλοξενεί διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και γίνεται κέντρο αθλητικών γεγονότων. Είμαστε περήφανοι διότι μετρά 7 διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις μόνο για το επόμενο τρίμηνο».

Από επιστολή της ΕΦΕΟΖΖ στον ΠΟΠΤ

 

Πηγή : polemikes-tehnes.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.