ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σύγκρουση τρένων - Hellenic Train: Όλοι οι μηχανοδηγοί έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις
Σύγκρουση τρένων – Hellenic Train: Όλοι οι μηχανοδηγοί έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις
(Φωτο: protothema.gr)
10 Μαρ
0
Σχόλια

Σύγκρουση τρένων – Hellenic Train: Όλοι οι μηχανοδηγοί έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις

«Όλοι οι μηχανοδηγοί της εταιρείας Hellenic Train έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία» δηλώνει η εταιρεία σε νέα ανακοίνωσή της, απαντώντας στις «αβάσιμες ειδήσεις» σχετικά με την έλλειψη εκπαίδευσης των οδηγών και την απουσία των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, η Hellenic Train, στην ανακοίνωσή της «αποφασισμένη να προστατεύσει τους εργαζομένους της καθώς και τη φήμη της εταιρείας» δηλώνει πως όλοι οι μηχανοδηγοί έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως κατάλληλοι για εργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 3911/11.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Όσον αφορά τις αβάσιμες ειδήσεις σχετικά με την έλλειψη εκπαίδευσης των οδηγών μας και την απουσία των απαραίτητων πιστοποιητικών, η Hellenic Train -αποφασισμένη να προστατεύσει τους εργαζομένους της καθώς και τη φήμη της εταιρείας- τονίζει ότι όλοι οι μηχανοδηγοί της εταιρείας έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Όλοι οι μηχανοδηγοί μας έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως κατάλληλοι για εργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 3911/11».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train είχε προβεί στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη φονική μετωπική σύγκρουση στα Τέμπη.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στους εννέα εργαζόμενους της εταιρείας που βρήκαν τραγικό τέλος λόγω του δυστυχήματος, ενώ την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι τα τρένα «κινούνται σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του συστήματος που χρησιμοποιείται στους σιδηροδρόμους που πληρούν τα κριτήρια που προβλέπονται από τους Εθνικούς Οργανισμούς Τυποποίησης και μετά από πιστοποίηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμου».

«Η Hellenic Train έχει ενεργοποιήσει όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς διαύλους επικοινωνίας της για την παροχή της ευρύτερης και λεπτομερέστερης δυνατής πληροφόρησης, σεβόμενη πάντα τους ανθρώπους και τους κανονισμούς» τόνισε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος, Μαουρίτσιο Καποτόρτο.

«Η Hellenic Train θα συνεχίσει να εργάζεται στο πλαίσιο των υφιστάμενων συμβάσεων. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία θα βασιστεί στις υποδείξεις που θα λάβουμε από το διαχειριστή υποδομής και στο χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης» επισήμανε, μιλώντας για τα επόμενα βήματα της εταιρείας.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.