ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τέμπη: Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο – Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις οικογένειες των θυμάτων
Τέμπη: Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο – Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις οικογένειες των θυμάτων
(Φώτο : newsbeast.gr )
09 Μαρ
0
Σχόλια

Τέμπη: Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο – Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις οικογένειες των θυμάτων

Με αποκλειστικό θέμα την τραγωδία των Τεμπών και τον σχεδιασμό για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, συνεδριάζει σήμερα (09.03.2023) στις 11 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αλλάξει τις πολιτικές προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου, που υπό άλλες συνθήκες σήμερα, ενδεχομένως να συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο για την προκήρυξη των εκλογών.

Τι θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης

Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, η κυβέρνηση ρίχνει όλο το βάρος της στη διαμόρφωση νέου, ασφαλούς πλαισίου λειτουργίας των σιδηροδρόμων αλλά και στην στήριξη των οικογενειών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει μία σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων αλλά και των τραυματιών. Μεταξύ αυτών την καταβολή, άμεσα, αποζημιώσεων, και δυνατότητα μεταγραφής των φοιτητών που επέβαιναν στο τρένο προκειμένου να βρίσκονται κοντά στους δικούς τους.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει τις επόμενες μέρες από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν»

Ο πρωθυπουργός για άλλη μία φορά αναμένεται να μη σταθεί στο ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη αλλά να αναγνωρίσει καθυστερήσεις και της δικής του κυβέρνησης στην υλοποίηση της «αμαρτωλής» σύμβασης για τη λειτουργία τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Κάτι, που πλέον όλοι αναγνωρίζουν -το σημείωσε χθες και ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης- ότι θα μπορούσε να αποτρέψει να συμβεί αυτή η εθνική τραγωδία.

Παράλληλα θα διαβεβαιώσει εκ νέου ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν, όπου υπάρχουν, και δεν θα συγκαλυφθούν.

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η… «επανασύνδεση» με την κοινωνία, στην οποία επικρατεί οργή για τον άδικο χαμό τόσων συνανθρώπων μας.

Μπαράζ επαφών

Ο πρωθυπουργός έχει προβεί σε σειρά επαφών προκειμένου η χώρα μας να έχει τη βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Χτες, συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Διευθυντή, αρμόδιο για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρίστιαν Σμιτ, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Τζόζεφ Ντοπελμπάουερ, και εκπρόσωπο της Επιτρόπου Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν.

Τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής, που έφτασαν στην Αθήνα μετά το αίτημα για παροχή τεχνογνωσίας που είχε υποβάλλει ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασαν τις πρώτες σκέψεις τους, για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών, την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επικοινωνία με τον Καγκελάριο Σολτς, ζήτησε παροχή τεχνογνωσίας και από τη Γερμανία, η οποία έχει βιώσει μεγάλα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο παρελθόν.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.