ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η καλή είδηση της ημέρας! Δίδυμα κωφά κοριτσάκια αποκτούν ακοή με κοχλιακά εμφυτεύματα
Η καλή είδηση της ημέρας! Δίδυμα κωφά κοριτσάκια αποκτούν ακοή με κοχλιακά εμφυτεύματα
(Φώτο : diaforetiko.gr)
07 Μαρ
0
Σχόλια

Η καλή είδηση της ημέρας! Δίδυμα κωφά κοριτσάκια αποκτούν ακοή με κοχλιακά εμφυτεύματα

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύουμε το σπουδαίο έργο που συντελείται στη Β΄ Πανεπιστημιακή Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Κοχλιακών Εμφυτεύσεων στην Ελλάδα που έχει διαγράψει μια σπουδαία πορεία στην αμφίπλευρη τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων στα παιδιά.

Με χαρά μάθαμε πριν λίγες μέρες για την περίπτωση δίδυμων κωφών κοριτσιών που σιγά σιγά θα μπορέσει να αποκατασταθεί η ακοή τους χάρη στα κοχλιακά εμφυτεύματα που τους τοποθετήθηκαν.

Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση, για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου τοποθετήθηκαν την ίδια μέρα κοχλιακά εμφυτεύματα σε δίδυμα.

«Όντας επί σειρά ετών το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων με τις περισσότερες ανά έτος κοχλιακές εμφυτεύσεις πανελληνίως, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που καταφέρνουμε και φέτος να επιτελούμε με επιτυχία το ιερό μας καθήκον» σημειώνεται σε ανάρτηση του νοσοκομείου στην επίσημη σελίδα του στα social media.

Η εμπειρία του προσωπικού στην αμφίπλευρη τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων στα παιδιά καλλιέργησε την εμπιστοσύνη των δυο γονέων από την Πάτρα για την διπλή επέμβαση στα δίδυμα παιδιά τους. Όλα πήγαν καλά και τα δίδυμα πλέον θα έχουν ακοή.

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΟΧΛΙΑΚΟΥ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ

Το σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος θεωρείται η πιο σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης, του προβλήματος της βαρηκοΐας. Μετατρέπει τους καθημερινούς ήχους σε κωδικοποιημένους ηλεκτρικούς παλμούς. Αυτοί, διεγείρουν τις νευρικές ίνες στον κοχλία. Το ακουστικό νεύρο μεταφέρει τα σήματα στον εγκέφαλο όπου γίνονται αντιληπτά ως ήχοι. Η τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος γίνεται με γενική αναισθησία, με μία τομή πίσω από το πτερύγιο.

 

Πηγή : diaforetiko.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.