ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου
«Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου
(Φωτο: gazzetta.gr)
04 Μαρ
0
Σχόλια

«Ασημένιος» ο Ανδρικόπουλος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κρέμασε μετάλλιο στο λαιμό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, με άλμα στα 16,58μ. στο τριπλούν, το οποίο του χάρισε τη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού κατάφερε σε έναν αγώνα που κυριάρχησε ο Πορτογάλος, Πέδρο Πιτσάρδο (χρυσό μετάλλιο, 17,60μ., κορυφαία επίδοση για το 2023), να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να προσθέσει στο βιογραφικό του το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γερμανός, Μαξ Χες, με άλμα στα 16.57 μέτρα.

Ο Ανδρικόπουλος μπήκε στον αγώνα με άλμα στα 16,20μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο και τρίτο άλμα του, «προγειώθηκε» στα 15,91μ. στο τέταρτο και πέτυχε στο πέμπτο το 16,58 μ., που είναι ρεκόρ του στον κλειστό στίβο, αφού είχε 16,39μ. Παράλληλα ο 26χρονος «έπιασε» στην έκτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα στον κλειστό στίβο τον Σταμάτη Λένη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: cnn.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.