ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ήταν λάθος μου» - Αντιμέτωπος μέχρι και με ισόβια ο σταθμάρχης
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ήταν λάθος μου» – Αντιμέτωπος μέχρι και με ισόβια ο σταθμάρχης
(Φωτο: newsbomb.gr/ Χάρης Γκίκας)
01 Μαρ
0
Σχόλια

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ήταν λάθος μου» – Αντιμέτωπος μέχρι και με ισόβια ο σταθμάρχης

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο ο σταθμάρχης της Λάρισας που έχει συλληφθεί για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη και να παραπεμφθεί σε ανακριτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναφέρθηκε στο λάθος του, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Επίσης, στα ερευνώμενα αδικήματα είναι οι ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και οι σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Με εντολή του εισαγγελέα εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλοπούλου, που έπειτα από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιωδωρου Ντογιάκου εποπτεύει τις έρευνες, Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης.

Πάντως, σύμφωνα με την εντολή που έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, οι έρευνες θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα και προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε να βρεθούν οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες της πρωτοφανούς τραγωδίας, γεγονός που σημαίνει ότι η έρευνα «ανοίγει» και σε πρόσωπα πέρα από το σταθμάρχη.

Υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας μέχρι πριν λίγα χρόνια ο σταθμάρχης που συνελήφθη

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης Λάρισας που συνελήφθη ως υπαίτιος της τραγωδίας στα Τέμπη, ήταν υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας μέχρι πριν λίγο καιρό σύμφωνα με συνάδελφό του ο οποίος μίλησε στον Alpha.

Σύμφωνα με τον συνάδελφο του 60χρονου ήταν «πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ, που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες». Ο ίδιος ανέφερε πως ήταν μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, που ανέλαβε σταθμάρχης πρόσφατα και είχε βάρδια τη στιγμή της τραγωδίας στα Τέμπη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.