ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αυτό είναι το ελληνικό mega-drone εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελληνική μυθολογία
Αυτό είναι το ελληνικό mega-drone εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελληνική μυθολογία
(Φώτο : straight.gr)
28 Φεβ
0
Σχόλια

Αυτό είναι το ελληνικό mega-drone εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελληνική μυθολογία

Ο Γρύπας ήταν τέρας της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας με σώμα λιονταριού και φτερά αετού. Απαντάται και σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς και θεωρείτο σύμβολο κατά του κακού.

Αυτό είναι το όνομα που επελέγη για το δεύτερο στη σειρά ανάπτυξης Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (UAV ή Drone όπως λέγεται), το οποίο σχεδιάζεται στην ΕΑΒ με την συνεργασία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το «Γρύπας» είναι ένα σύνθετο drone, καθαρά επιθετικού ρόλου, που θα φέρει οπλισμό και θα έχει μεγάλη αυτονομία κι επιχειρησιακή εμβέλεια. Την πρωτοβουλία έχει το υπουργείο Οικονομικών με την συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία του Ελληνικού Πενταγώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ real.gr, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 80% της σχεδίασής του. Σε ότι αφορά το μέγεθος τοποθετείται ανάμεσα από το ισραηλινό HERON και το αμερικανικό MQ-9 Reaper. Δύο Drones με τα οποία είναι οικείες οι Ένοπλες Δυνάμεις, αφού τα μεν ισραηλινά επιχειρούν ήδη για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού ενώ τα MQ-9 βρίσκονται στο στάδιο ένταξης.

«Με απλά λόγια, δεν έχει καμία σχέση με φτηνές κατασκευές τύπου Bayraktar. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός mega-drone που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί ουσιαστικά επί του πεδίου» μας εξηγεί άριστος γνώστης του προγράμματος.

 

Πηγή : straight.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.