ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ελλάδα παίρνει τα F-35 - Δίνει το πράσινο φως το Κογκρέσο
Η Ελλάδα παίρνει τα F-35 – Δίνει το πράσινο φως το Κογκρέσο
(Φωτο: newsbomb.gr)
24 Φεβ
0
Σχόλια

Η Ελλάδα παίρνει τα F-35 – Δίνει το πράσινο φως το Κογκρέσο

Ακόμα και μέσα στις επόμενες ημέρες ενδέχεται να κλείσει και επίσημα η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, που ενισχύσει την αμυντική ισχύ της χώρας μας.

Σύμφωνα με το STAR, αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε πως η επιστολή για την έγκριση των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, τα οποία θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει «πράσινο φως» από όλους (Κυβέρνηση, Βουλή, Γερουσία) για παραλαβή των μαχητικών το 2028, όπως άλλωστε είχε δηλώσει χθες Τετάρτη (22/02 )ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις φαίνεται πως βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο όχι μόνο λόγω της συμφωνίας, αλλά και έπειτα από τηνεπίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα.

Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για πολύ θετική αποτίμηση της επίσκεσης του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην ελληνική πρωτεύουσα. «Η Ελλάδα παίζει ηγετικό ρόλο στην περιοχή για την ειρήνη και την ευημερία» σημειώνει το Στέιτ Ντιπαρτμεντ ενώ τονίζεται και η γεωστρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.