ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ταεκβοντό : Χρυσός Διονύσης Ραψομανίκης στο Presidents Cup Africa , 2ος Τεληκοστόγλου , 3η η Μητσοπούλου
Ταεκβοντό : Χρυσός Διονύσης Ραψομανίκης στο Presidents Cup Africa , 2ος Τεληκοστόγλου , 3η η Μητσοπούλου
(Φώτο : ufight.gr)
20 Φεβ
0
Σχόλια

Ταεκβοντό : Χρυσός Διονύσης Ραψομανίκης στο Presidents Cup Africa , 2ος Τεληκοστόγλου , 3η η Μητσοπούλου

Άκρως επιτυχημένη ήταν η αποστολή των τριών αθλητών της προ ολυμπιακής ομάδας που συμμετείχαν στο βαθμολογούμενο Presidents Cup Africa G2 που διεξήχθη στο Κάιρο.

Ο Διονύσης Ραψομανίκης στα -58 κιλά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου στα -80 κιλά πήρε το ασημένιο, ενώ η Νάσια Μητσοπούλου στα -67 κιλά, ήταν τρίτη. Και οι τρεις αθλητές μας, πήραν σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να βρεθούν μέσω της Ολυμπιακής κατάταξης στο «Παρίσι 2024».

Ο Διονύσης Ραψομανίκης, «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021 στη Σόφια, μπήκε ως Νο-1 στο ταμπλό και τη θέση κατάφερε να την διατηρήσει και στην τελική κατάταξη της κατηγορίας του. Κι αυτό χάρη στις τέσσερις διαδοχικές νίκες που σημείωσε. Κατά σειρά επικράτησε 11-6 και 14-2 του Μαροκινού Ρεντά, 6-0 και 12-6 του Αιγύπτιου Γκαμάλ Αχμέντ Αμντελραχμάν, 5-4 και 6-2 του Νοτιοαφρικανού Χαμάτσι και 10-7, 11-7 του Ιταλού Λομαρτίρε.

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου το 2019 στο Μάντσεστερ, Αποστόλης Τεληκωστόγλου, Νο-2 στο ταμπλό, νίκησε 6-4 και 8-0 τον Νοτιοαφρικανό Αλμοουβαλάντ, και 11-4, 4-4 (υπεροχή) τον Σαβαντόγκο από το Μπουρουντί, για να ηττηθεί στον τελικό από τον Αιγύπτιο Εισά, «χάλκινο» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο και Νο-1 της Παγκόσμιας κατάταξης, με 7-4 και 4-3.

Η Νάσια Μητσοπούλου στα προημιτελικά των -67 κιλών, νίκησε 10-1 και 8-1 την Ντανγκνίντε από την Ακτή Ελεφαντοστού, όμως στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό και με μια… εχθρική διαιτησία, ηττήθηκε 5-1, 4-3 από την Αιγύπτια Σεχατά.

 

Πηγή : ufight.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.