ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σεισμός στην Τουρκία: Τούρκος αξιωματούχος λέει ότι τον σεισμό προκάλεσαν... πολεμικοί δορυφόροι!
Σεισμός στην Τουρκία: Τούρκος αξιωματούχος λέει ότι τον σεισμό προκάλεσαν… πολεμικοί δορυφόροι!
(Φωτο: protothema.gr)
18 Φεβ
0
Σχόλια

Σεισμός στην Τουρκία: Τούρκος αξιωματούχος λέει ότι τον σεισμό προκάλεσαν… πολεμικοί δορυφόροι!

Μια ευφάνταστη θεωρία για το τι προκάλεσε τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία παρουσίασε κρατικός αξιωματούχος, μια θεωρία που μάλλον θα περιμέναμε από θαμώνα συνωμοσιολογικών σελίδων στο Ίντερνετ.

Ο Σερντάρ Χουσεΐν Γιλντιρίμ, που είναι πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, όχι μόνο έριξε την ευθύνη για τους σεισμούς σε ξένους, αλλά «γνωρίζει» και πώς συνέβη αυτό.

Ο Γιλντιρίμ εξήγησε ότι οι σεισμοί προκαλούνται από δορυφόρους στο Διάστημα που ρίχνουν ράβδους από τιτάνιο στο έδαφος.

«Υπάρχουν πολεμικοί δορυφόροι που μπορούν να στείλουν ράβδους από κράμα τιτανίου 10 μέτρων από το Διάστημα σε οποιονδήποτε στόχο! Οι ράβδοι αυτές εισχωρούν σε βάθος 5 χιλιομέτρων στο έδαφος, δημιουργώντας σεισμό μεγέθους 7-8 Ρίχτερ. Δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός τους», είπε.

Ακόμη και μετά από χιλιάδες tweet που κορόιδευαν τη «θεωρία» ο Γιλντιρίμ διευκρίνισε ότι αυτό που λέει δεν είναι και τόσο απίθανο.

Μιλούσε, λέει τουλάχιστον ο ίδιος, για ένα οπλικό σύστημα που περιγράφει ένα ινστιτούτο στρατηγικής και το οποίο θα μπορούσε να εξαλείψει μια μικρή πόλη από τον χάρτη.

«Αυτό το σύστημα δεν έχει καμία λειτουργία όπως η ενεργοποίηση γραμμών ρηγμάτων ή τη δημιουργία τεκτονικών σεισμών. Επομένως, δεν έχει καμία σχέση με την καταστροφή του Καχραμανμαράς, που είναι ένας τεκτονικός σεισμός που σημειώθηκε σε μια γνωστή γραμμή ρήγματος. Δεν θέλω να παρεξηγηθεί».

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.