ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Μανούλα δεν αντέχω άλλο»: Ο 5χρονος Γρηγόρης πάλεψε με τον καρκίνο – Το δώρο που έστειλε μετά τον θάνατό του
«Μανούλα δεν αντέχω άλλο»: Ο 5χρονος Γρηγόρης πάλεψε με τον καρκίνο – Το δώρο που έστειλε μετά τον θάνατό του
(Φώτο : straight.gr)
18 Φεβ
0
Σχόλια

«Μανούλα δεν αντέχω άλλο»: Ο 5χρονος Γρηγόρης πάλεψε με τον καρκίνο – Το δώρο που έστειλε μετά τον θάνατό του

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Παιδικού Καρκίνου που τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου για τα παιδιά που δίνουν γενναία μάχη να νικήσουν τη νόσο αλλά και μια μέρα μνήμης για τους μικρούς μαχητές που «έφυγαν» από τη ζωή. 

Ο παιδικός καρκίνος και η μάχη ζωής που δίνουν τα παιδιά που διαγιγνώσκονται ότι νοσούν είναι ένας σκληρός αγώνας ενάντια στην ασθένεια, τον πόνο, τον φόβο και ένα από τα πιο οδυνηρά πλήγματα που μπορεί να υποστεί ένα παιδί, ένας γονέας, μια οικογένεια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 5ΧΡΟΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ

Μια από τις συγκλονιστικές ιστορίες παιδιών που έδωσαν μάχη με τον Παιδικό Καρκίνο είναι ο 5χρονος Γρηγόρης που πάλεψε με γενναιότητα και αποφασιστικότητα τη νόσο από 18 μηνών.

Στα πέντε του χρόνια ταξίδεψε για τους ουρανούς, αφήνοντας άδεια την αγκαλιά της μητέρας του. Η ιστορία του, η καλοσύνη του και η μαχητικότητά του είχαν συγκινήσει το πανελλήνιο.

Όσα είχε εξομολογηθεί τότε η μητέρα του Γρηγόρη, στη Ζήνα Κουτσελίνη και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λίγες μέρες αφότου έχασε το παιδί της τόσο άδικα από τον καρκίνο, προκαλούν ανατριχίλα και φέρνουν δάκρυα στα μάτια: «Θα μου λείψει πολύ το παιδάκι μου. Θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να το ξεπεράσω όλο αυτό. Ήταν πολύ δυνατός, εδώ και 4 χρόνια πάλευε. Κατάφερε όσα μπορούσε».

Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ – «ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ»

Ο μικρός Γρηγόρης, ενώ είχε ξεπεράσει τον πρώτο κίνδυνο, χρειάστηκε να νοσηλευτεί ξανά, γιατί παρουσίασε υποτροπή και μετάσταση στη σπονδυλική στήλη.

Η μητέρα του, συγκινεί: «Απλά τώρα κουράστηκε πολύ, δεν μπορούσε άλλο. Τον είχα αγκαλιά όλη την ώρα, δεν τον άφησα στιγμή. Πόναγε τον τελευταίο καιρό πάρα πολύ και μου το έλεγε: «Μανούλα πονάω πολύ, δεν αντέχω άλλο». Πιστεύω πως τώρα το κορμάκι του ξεκουράζεται».

«Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΩΡΑΚΙ»

Η μητέρα του μικρού γενναίου Γρηγόρη, όπως είχε εξομολογηθεί πριν λίγους μήνες στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είχε δει ένα όνειρο με τον γιο της, στο οποίο της έλεγε να μη στενοχωριέται και ότι σύντομα θα κρατά στην αγκαλιά της ένα νέο μωράκι και θα είναι ευτυχισμένη:

«Είχα δει ένα όνειρο με τον Γρηγόρη. Μου έλεγε “μαμά μη στεναχωριέσαι, όλα θα πάνε καλά”. Του έλεγα “Γρηγόρη μου είμαι πολύ στεναχωρημένη γιατί μου λείπεις” κι εκείνος μου απάντησε “θα δεις σύντομα όλα θα πάνε καλά και θα έχεις άλλο μωράκι στην αγκαλιά σου”».

Όταν ξύπνησε ήταν πολύ στεναχωρημένη και κακόκεφη. Ένιωθε τύψεις ακόμη και στη σκέψη να κάνει ένα άλλο μωράκι: «Ένιωθα ότι θα έδινα σε ένα άλλο μωρό τη θέση του Γρηγόρη. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι αφού το μωρό μου είναι χαρούμενο, ίσως θα μπορούσα να προσπαθήσω για ένα παιδάκι», συνέχισε.

Έτσι, ο μικρός της άγγελος, της έφερε ένα άλλο μωράκι που γέμισε την άδεια αγκαλιά της και παράλληλα έφερε ένα μήνυμα ελπίδας για τη ζωή που πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας θυμίζει τα θαύματα που είναι εφικτά.

Όπως είπε η Μαρίνα, ο Γρηγόρης θα είναι πάντα ζωντανός στο μυαλό και την καρδιά της, όμως το μωράκι που θα έρθει στον κόσμο είναι το δικό του μήνυμα προς εκείνη για να συνεχίσει με δύναμη και αισιοδοξία τη ζωή της: «Όλο αυτό με δίδαξε ένα πράγμα: όσο είναι τα παιδιά μας μικρά να είμαστε κοντά τους και να τα προσέχουμε. Εγώ δούλευα και δεν τον είχα κοντά μου, τον είχε η μαμά μου. Μετά όταν έγινε όλο αυτό είπα: “Έπρεπε να γίνει όλο αυτό για να ζήσω το παιδί μου;”»

 

Πηγή : straight.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.