ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γηροκομείο Κορυδαλλού: Η συγκινητική αντίδραση τροφίμου όταν η κόρη της θέλησε να την πάρει σπίτι
Γηροκομείο Κορυδαλλού: Η συγκινητική αντίδραση τροφίμου όταν η κόρη της θέλησε να την πάρει σπίτι
(Φωτο: newsbomb.gr)
17 Φεβ
0
Σχόλια

Γηροκομείο Κορυδαλλού: Η συγκινητική αντίδραση τροφίμου όταν η κόρη της θέλησε να την πάρει σπίτι

Ραγίζει καρδιές η αντίδραση μιας τροφίμου του γηροκομείου του Κορυδαλλού όταν η κόρη της θέλησε να την πάρει στο σπίτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star όταν η κόρη της την ρώτησε: “μαμά είσαι έτοιμη;” η ηλικιωμένη ρώτησε: “πού θα πάμε;”.

Όταν η κόρη της απάντησε: “θα πάμε στο σπίτι” η γιαγιά είπε δεν θέλω να πάω στο σπίτι δεν θέλω να σας γίνω βάρος θέλω να πάω πάλι σε γηροκομείο”.

«Βροχή» τα πρόστιμα από το 2019 στο γηροκομείο – κολαστήριο

Για το γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να καθυστερήσουν το κλείσιμο της δομής, παρά τις δεκάδες καταγγελίες και τα πρόστιμα που είχαν επιδοθεί σε αυτούς.

«Κάναμε συστηματικούς ελέγχους. Από την αρχή των ελέγχων βρίσκαμε παραβάσεις. Εντός του 2019 και του 2020 επιβάλαμε μεγάλο πρόστιμο. Ως αρμόδια αντιπεριφερειάρχης δίνω εντολή και υπογράφω αφαίρεση αδείας και σφραγίσης. Στους επόμενους μήνες, η εταιρεία προσφεύγει στο Διοικητικό Εφετείο, όπου και αναστέλλει την απόφαση της Περιφέρειας έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Η διαδικασία τράβηξε πάνω από ένα χρόνο», ανέφερε η κυρία Αντωνάκου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (17/2) στην ΕΡΤ.

«Ως περιφέρεια, έχουμε επιβάλει πάνω από 375.000 ευρώ πρόστιμα και εχουμε διενεργήσει πάνω από 25 ελέγχους. Πάντα ενημερώναμε και ζητούσαμε τη συνδρομή και των αρμόδιων φορέων και της Εισαγγελίας και φτάσαμε στο 2022 όπου ένας νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας εμφανίστηκε. Έκανε νέο αίτημα άδειας ίδρυσης, το οποίο και η Περιφέρεια απέρριψε». Σύμφωνα με την κ. Αντωνάκου, κατόπιν δύο νέων καταγγελιών οι οποίες έγιναν στο τέλος του ’22 η Περιφέρεια Πειραιά τις κοινοποίησεστις δικαστικές αρχές και την Εισαγγελία και μετέπειτα έγινε και η παρέμβαση του «Συνηγόρου του Πολίτη».

Ερωτώμενη για το ποιος φέρει την ευθύνη για το αργοπορημένο σφράγισμα της δομής όπου είχαν εντοπιστεί 38 ηλικιωμένοι με ψώρα και σημάδια αφυδάτωσης υποστήριξε ότι «η Περιφέρεια Αττικής κατ αρχήν αδειοδοτεί, ελέγχει, επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα. Αρμόδιοι, όταν η εταιρεία δεν προσκομίζει τα στοιχεία των τροφίμων, ιατρικούς φακέλους και τα στοιχεία των οικείων τους, τα οποία εμείς επιτακτικά ζητούσαμε, αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές».

Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια του νόμου
Όπως τόνισε ως περιφέρεια έκαναν συνεχείς ελέγχους ακόμα και όταν εκκρεμούσε η απόφαση του δικαστηρίου. «Κάναμε οκτώ ελέγχους, τους οποίους κιόλας αποστείλαμε στην Εισαγγελία και στο Εφετείο και μάλιστα με εντολή του Περιφερειάρχη και δικιά μου, η Νομική υπηρεσία πήγε και προσέβαλε αυτή την απόφαση για να επισπευσθεί».

Αναφερόμενη στο πόρισμα του «Συνηγόρου του Πολίτη» που έκανε ενδελεχή έρευνα, σημείωσε ότι αναφέρει ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εντός νόμου».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ενδιαφέρθηκαν οι συγγενείς των ηλικιωμένων τόνισε ότι «είμαστε εδώ πέρα με κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μισθωμένα ασθενοφόρα για να παραλάβουμε τους ανθρώπους και να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια σε μη κερδοσκοπικό γηροκομείο της Αττικής. Είναι οι ηλικιωμένοι οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν οι δικοί τους στο κάλεσμα της αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες», σημείωσε η Σταυρούλα Αντωνάκου.

«Το ό,τι σήμερα, μετά τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, το ότι έχουμε να μεταφέρουμε τόσους ανθρώπους των οποίων οι οικείοι δεν εμφανίστηκαν στο κάλεσμα της αστυνομίας είναι προβληματικό», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Αντωνάκου.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.