ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νείλος Ψαθάς: O 27χρονος εκ γενετής τετραπληγικός που αποφοίτησε ως αριστούχος από Πολυτεχνική σχολή!
Νείλος Ψαθάς: O 27χρονος εκ γενετής τετραπληγικός που αποφοίτησε ως αριστούχος από Πολυτεχνική σχολή!
(Φώτο: flowmagazine.gr)
16 Φεβ
0
Σχόλια

Νείλος Ψαθάς: O 27χρονος εκ γενετής τετραπληγικός που αποφοίτησε ως αριστούχος από Πολυτεχνική σχολή!

Ο Νείλος Ψαθάς γεννήθηκε τετραπληγικός. Παρά την αναπηρία του όμως, από πολύ μικρή ηλικία βρήκε το ψυχικό σθένος να αγωνιστεί για τα όνειρά του. Ένα από αυτά ήταν να μπει στο Πολυτεχνείο. Και κατάφερε όχι μόνο να μπει σε αυτό, αλλά και να αποφοιτήσει ως αριστούχος από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας!

Πριν από λίγους μήνες, ο Νείλος Ψαθάς, αποφοίτησε από την σχολή του ως αριστούχος. Εκείνη την μέρα της αποφοίτησής του, όλο το αμφιθέατρο σείστηκε πραγματικά!

Γονείς, συμφοιτητές, καθηγητές και λοιποί παρευρισκόμενοι σηκώθηκαν όρθιοι και αφιέρωσαν ένα …ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα στον 27χρονο Νείλο…

Η μέρα της αποφοίτησης  

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν λοιπόν στην ορκωμοσία των αποφοίτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, πριν λίγους μήνες, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ο 27χρονος νέος έδωσε μαθήματα ζωής και ενέπνευσε σε όλους πολύτιμα μηνύματα για τη ζωή.

Η συμβολή των γονέων του στην ανάγνωση του όρκου

Ως αριστούχος του τμήματος λοιπόν, ο Νείλος έπρεπε να διαβάσει τον όρκο της αποφοίτησης. Γι’ αυτό βέβαια χρειάστηκε την βοήθεια και των γονέων του.

Η μητέρα του, από την μια, του κρατούσε το μικρόφωνο, ενώ  ο πατέρας του,  από την άλλη, του κρατούσε το χαρτί με τον όρκο.

Οι γονείς του τον βοηθούν στην ανάγνωση του όρκου αποφοίτησης

Με τι βαθμό αποφοίτησε;

Φοιτώντας σε μια απαιτητική σχολή, ο Νείλος συγκέντρωσε βαθμολογία… 8,08!

Όπως ήταν επόμενο, οι παρευρισκόμενοι τον χειροκρότησαν θερμά όταν του απονεμήθηκε το πτυχίο…

Τι δήλωσε ο Κοσμήτορας

«Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω, αλλά ο συγκεκριμένος απόφοιτος είναι αξιέπαινος, όχι μόνο επειδή κατάφερε παρά τις δυσκολίες να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά και να αριστεύσει», σχολίασε ο Κοσμήτορας, κ. Λουκάς.

Τι ανέφερε ο ίδιος ο 27χρονος

Ο εκ γενετής τετραπληγικός αναφέρθηκε στην απόφασή του να φοιτήσει στο συγκεκριμένο τμήμα, λέγοντας τα εξής:

«Μπήκα το 2010 με παρότρυνση του αδερφού μου που ήταν ήδη φοιτητής στο συγκεκριμένο τμήμα. Η φοίτηση ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δύσκολο, υπάρχουν απαιτητικά μαθήματα και θέλει μεγάλη αφοσίωση. Με αρκετή προσπάθεια τελικά τα κατάφερα», είπε αναφερόμενος στην πολύτιμη στήριξη που είχε τόσο από τους γονείς τους, όσο και από τους καθηγητές του.

Εργαζόταν παράλληλα με τις σπουδές του

Κατά τα διάρκεια των σπουδών του, ο Νείλος Ψαθάς εργαζόταν ταυτόχρονα είτε part time, είτε full time σε μια εταιρεία ως προγραμματιστής.

Μάλιστα εξακολουθεί να εργάζεται εκεί, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Θέλησε,  τέλος,  να μοιραστεί ένα πολύτιμο μάθημα ζωής με τους παρευρισκομένους, λέγοντας: «Όπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ζωή»…

Τι δήλωσε ο πατέρας του

Ο πατέρας του,  κ. Ιωάννης Ψαθάς, δήλωσε από πλευράς ότι είναι υπερήφανος για τον αγωνιστή της ζωής γιο του.

«Δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Εμείς ως γονείς βοηθήσαμε όπου μπορούσαμε. Κυρίως όμως ο ίδιος βοήθησε τον εαυτό του», είπε ο κ. Ιωάννης Ψαθάς.

 

Πηγή : flowmagazine.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.