ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Έδεσαν την γιαγιά μου και της είπαν “ζήσεις – πεθάνεις, εδώ θα μείνεις”»
Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Έδεσαν την γιαγιά μου και της είπαν “ζήσεις – πεθάνεις, εδώ θα μείνεις”»
(Φωτο: newsit.gr)
14 Φεβ
0
Σχόλια

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Έδεσαν την γιαγιά μου και της είπαν “ζήσεις – πεθάνεις, εδώ θα μείνεις”»

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό, όπου ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες 41 ηλικιωμένοι. Μετά από καταγγελίες, ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έσπασαν τα λουκέτα μπήκαν μέσα και αντίκρισαν σοκαριστικές εικόνες.

Οι υγειονομικοί που έκαναν τον σχετικό έλεγχο στο γηροκομείο του Κορυδαλλού βρήκαν ηλικιωμένους σε κατάσταση εξαθλίωσης, παραμελημένους, αφυδατωμένους, λιποβαρείς, ακόμα και με ψώρα. Για αυτές τις εικόνες, που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μίλησε το πρωί της Τρίτης (14.02.2023) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μια γυναίκα, της οποίας η γιαγιά της ήταν τρόφιμος στην εν λόγω δομή.

«Πριν τρεις μήνες πήγαμε την γιαγιά μου στο εν λόγω γηροκομείο, αλλά την πήραμε μετά από 3 εβδομάδες. Είναι 91 ετών και έχει πλήρη επικοινωνία» είπε αρχικά η γυναικά, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. «Δεν επέτρεπαν την επικοινωνία μαζί της πρώτη εβδομάδα λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό, όπως μας είπαν, ενώ την δεύτερη εβδομάδα μας είπαν ότι δεν μπορούμε να την δούμε, για να συνηθίσει στο νέο περιβάλλον. Δεν της επέτρεπαν να έχει μαζί της κινητό τηλέφωνο ούτε κάποιο προσωπικό αντικείμενο ούτε καν μια φωτογραφία», πρόσθεσε.

Όπως κατήγγειλε, όταν τελικώς απέκτησαν επαφή με την ηλικιωμένη, εκείνη περιέγραψε στην κόρη της ότι κάποια στιγμή την πλησίασε ένας άνδρας, την ρώτησε «εμένα με ξέρεις;», κι όταν εκείνη αποκρίθηκε αρνητικά, αφού την έδεσε στο κρεβάτι, της είπε «ζήσεις – πεθάνεις, εδώ θα μείνεις».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο άνδρας που της είπε και έκανε όλα τα παραπάνω, για να μην μιλήσει και ακουστεί, η γιαγιά έδειξε με τα μάτια της το γραφείο, όπου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας, περιέγραψε η εγγονή της 91χρονης.

Επεσήμανε ακόμη ότι όταν πήγαν για να κάνουν καταγγελία για το γηροκομείο, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μεταστρέψουν την άποψη τους, λέγοντας πως δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία για την δομή και ότι ήταν όλα καλά στο γηροκομείο, όπως ανέφερε.

Τέλος, η γυναίκα είπε ότι η 91χρονη είχε σημάδια στο κορμί της, τα οποία όμως αντιλήφθηκαν μετά από δύο εβδομάδες. Πλέον, η γιαγιά διαμένει σε άλλο οίκο φροντίδας ηλικιωμένων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr/Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.