ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σεισμός Τουρκία: Συγκίνηση! Χειροκροτούν το κομβόι με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Σεισμός Τουρκία: Συγκίνηση! Χειροκροτούν το κομβόι με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
(Φώτο : newsbomb.gr)
11 Φεβ
0
Σχόλια

Σεισμός Τουρκία: Συγκίνηση! Χειροκροτούν το κομβόι με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Tο κομβόι της αγάπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεχίζει το ταξίδι του με τελικό προορισμό το Γκαζιαντέπ, προκειμένου να παραδώσει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας προς ενίσχυση των πληγέντων του καταστροφικού σεισμού της Τουρκίας – Μέλη του Ε.Ε.Σ. μίλησαν στο Newsbomb.gr για την αγάπη που τους δείχνουν καθημερινά οι Τούρκοι πολίτες και την ελπίδα που πεθαίνει πάντα τελευταία.

Θλιβερές είναι οι εικόνες που φτάνουν από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, όπου οι διασώστες για έκτη μέρα κάνουν τιτάνιες προσπάθειες να βγάλουν ζωντανούς από τα συντρίμμια όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ενίσχυση των περιοχών, που επλήγησαν στην Τουρκία αναχώρησε από την Αθήνα την Παρασκευή 10 Φλεβάρη.

Ο Ε.Ε.Σ. στις 12:00 το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν 130 χιλιόμετρα μακριά από την Κωνσταντινούπολη. Στις πληγείσες περιοχές μεταφέρονται τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένα από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του μεταφέρουν περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.), που θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής.

Ο επικεφαλής της αποστολής του Ερυθρού Σταυρού, ο Κώστας Ιμανιμίδης που στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην γειτονική χώρα ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι οι Τούρκοι εκφράζουν τη συγκίνησή τους για την βοήθεια και την συμπαράσταση εκ μέρους των Ελλήνων.

«Μόλις περάσαμε το τελωνείο ξεκίνησαν ατελείωτα χειροκροτήματα. Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Οι Τούρκοι αγκάλιασαν την ελληνική αποστολή του Ερυθρού Σταυρού», ανέφερε στο Newsbomb.gr.

«Είμαστε μακριά από το σημείο καταστροφής οπότε δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί. Βρισκόμαστε 130 χιλιόμετρα μακριά από την Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε ότι η Ελλάδα θα είναι δίπλα στην γειτονική χώρα και δεν θα τους εγκαταλείψει αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Είναι πραγματικά συγκινητικό αυτό που βιώνουν οι οδηγοί της αποστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Τουρκία. Φαίνεται η φιλία που διακατέχει τους δύο λαούς. Οι Τούρκοι οδηγοί αγκάλιασαν την ελληνική αποστολή, όταν βλέπουν τα φορτηγά του Ερυθρού Σταυρού σταματούν τα αυτοκίνητα τους προκειμένου να τους χειροκροτήσουν. Θεωρώ ότι κάναμε καλά που επιλέξαμε να στείλουμε την αποστολή οδικώς παρά την μεγάλη ταλαιπωρία γιατί έτσι βλέπει ο λαός της Τουρκίας ότι είμαστε δίπλα τους και ότι οι Έλληνες δεν θα τους εγκαταλείψουν, θα είμαστε μαζί τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Αντώνιος Αυγερινός μιλώντας στο Newsbomb.gr.

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.