ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χουλουσί Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας σε Κύπρο, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο
Χουλουσί Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας σε Κύπρο, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο
(Φωτ.: protothema.gr)
03 Φεβ
0
Σχόλια

Χουλουσί Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας σε Κύπρο, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ, σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί κανένα τετελεσμένο γεγονός στην Κύπρο, στο Αιγαίο ή στην ανατολική Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της, ενώ ισχυρίστηκε… ότι η Άγκυρα δεν απειλεί κανέναν.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας διατύπωσε, επίσης, την άποψη ότι η εξοπλιστική κούρσα της Ελλάδας είναι άσκοπη.

«Βλέπουμε με μεγάλη χαρά ότι ορισμένοι λογικοί και λογικά σκεπτόμενοι Έλληνες βλέπουν τώρα την αλήθεια, και ότι αυτές οι πρωτοβουλίες στοχεύουν ιδιαίτερα στην ευημερία του ελληνικού λαού», είπε ο Ακάρ και πρόσθεσε: «Φίλοι, εμείς, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ως γείτονες, πάντα καλούσαμε σε διάλογο την Ελλάδα. Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Και τους υπενθυμίσαμε και τους υπενθυμίζουμε ότι αυτή η έκκληση για διάλογο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ληφθεί ως αδυναμία. Παράλληλα, λέμε ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιό μας. Εμείς λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και το δίκαιό μας. Αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή. Δεν αποτελεί απειλή σε καμία περίπτωση. Αποκλείεται να απειλήσουμε την Ελλάδα. Αυτό που κάνουμε είναι να λέμε ότι όλα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτό το λέμε συνέχεια. Συνοπτικά, η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Η Τουρκία είναι πράγματι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Αυτό πρέπει επίσης να είναι γνωστό».

Ακάρ: Να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο

Σύμφωνα με το sigmalive, σχετικά με το Κυπριακό, ο Ακάρ επανέλαβε ότι η Κύπρος αποτελεί εθνικό ζήτημα για την Τουρκία και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί κανένα τετελεσμένο ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην Κύπρο, ούτε στην ανατολική Μεσόγειο.

«Φίλοι μου, η Κύπρος είναι το εθνικό μας ζήτημα. Είμαστε στην Κύπρο. Βρισκόμαστε στην Κύπρο στο πλαίσιο συμφωνιών εγγυήσεων και συμφωνιών συμμαχίας. Και, όλοι πρέπει να δουν τώρα ότι μια μόνιμη και δίκαιη λύση στην Κύπρο, στην περιοχή, θα είναι η αποδοχή της ύπαρξης δύο κυρίαρχων, ισότιμων και ανεξάρτητων κρατών.

Εν κατακλείδι, φίλοι μου, δεν επιτρέψαμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός ούτε στην ΤΔΒΚ, στην Κύπρο, στο Αιγαίο ούτε στην ανατολική Μεσόγειο. Και δεν θα επιτρέψουμε. Δεν έχουμε επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας με κανέναν τρόπο και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό. Και εμείς, ως Τουρκία, ως TΕΔ, ως ΤΔΒΚ, είμαστε αποφασισμένοι και δόξα τον Θεό ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιό μας, να προστατεύσουμε και τα δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ», δήλωσε ο Ακάρ.

Τι είπε για τα F-16 – «Ελπίζουμε στην κοινή λογική των ΗΠΑ»

Ο Χουλουσί Ακάρ υπογράμμισε ότι οι επαφές με τις ΗΠΑ για την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών F-16 συνεχίζονται προς θετική κατεύθυνση, κάνοντας ωστόσο έκκληση στην κοινή λογική των ΗΠΑ στο εν λόγω ζήτημα.

«Διατηρούμε τις επαφές στην Αμερική για τα F-16. Αφενός συνεχίζουμε τις επαφές μας για την προμήθεια αεροσκαφών και αφετέρου για τον εκσυγχρονισμό τους. Και αυτές είναι οι πληροφορίες που μας έχουν δοθεί μέχρι τώρα, οι πληροφορίες που έχουμε λάβει σε επίσημες επαφές είναι θετικές. Ωστόσο, αναμένουμε αυτό να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό με θετικά και συγκεκριμένα βήματα. Τα αιτήματα αυτά τα έχουμε μεταφέρει στους συνομιλητές μας μέσω των επίσημων διαύλων και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Αναμένουμε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις γι’ αυτό το θέμα θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό με συγκεκριμένο τρόπο. Και, βλέπουμε ότι γίνονται διάφορες προσπάθειες εναντίον αυτού. Ωστόσο, αφήνοντας όλα αυτά στην άκρη, πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα έχει θετικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας πρόοδο με την κοινή λογική της Αμερικής, με μυαλό, λογική και αντικειμενικά κριτήρια», είπε ο Ακάρ.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.