ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παραλήρημα Ερντογάν: «Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί»
Παραλήρημα Ερντογάν: «Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί»
(Φωτο: Associated Press)
30 Ιαν
0
Σχόλια

Παραλήρημα Ερντογάν: «Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί»

Την ώρα που μαίνονται τα προβλήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στα εξωτερικά ζητήματα της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβάζει… ποιήματα στο λαό του.

Είναι γνωστό πως ο Ταγίπ Ερντογάν «ποντάρει» στην εθνικιστική βάση των Τούρκων ψηφοφόρων ώστε να επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου και το απέδειξε για άλλη μια φορά.

Έτσι μέσω ενός ποιήματος, μίλησε για την Αγιά Σοφιά λέγοντας ότι η μετατροπή της σε τζαμί αποτέλεσε δεύτερη Άλωση.

Στο ποίημα που παρουσιάζει ο Τούρκος πρόεδρος τον εαυτό του ως δεύτερο πορθητή, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη, αναφέρει:

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.

Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Ανοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Παζάρια Ερντογάν με το βέτο στο ΝΑΤΟ: «Θα αντιμετωπίσουμε διαφορετικά τη Φινλανδία από τη Σουηδία»

Παράλληλα σε ομιλία του, χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε «αν χρειαστεί, μπορούμε να δώσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα για τη Φινλανδία», αναφερόμενος στο γεγονός ότι χθες η Σουηδία έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ, εξαιτίας των εμποδίων που ο ίδιος προβάλλει.

«Η Σουηδία θα σοκαριστεί αν δώσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό στη Φινλανδία», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Εξαφάνισαν το Ισλάμ με το κάψιμο του Κορανίου; Απλά έδειξαν ότι είναι διεφθαρμένοι», ανέφερε επίσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε: «Είπαμε ότι πρέπει να μας εκδώσουν τους τρομοκράτες. Δώσαμε μια λίστα με 120 άτομα. Αν δεν εκδώσουν τους τρομοκράτες, τότε λυπούμαστε, δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Η Άγκυρα κατακρίνει εδώ και καιρό τη Στοκχόλμη για τη στέγαση μελών διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδίως μελών του PKK και, τα τελευταία χρόνια, της τρομοκρατικής ομάδας Γκιουλενιστών (FETO).

Χθες, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Τομπάιας Μπίλστρομ σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έχει προσωρινά σταματήσει. Προσπαθούσε να αντιδράσουμε μετά τις προβοκατόρικες δράσεις. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία και περιμένουμε τις εκλογές στις 14 Μαΐου».

Ο Μπίλστρομ, σημείωσε ακόμα ότι οι συζητήσεις μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας για την ένταξη της τελευταίας στο ΝΑΤΟ έχουν διακοπεί. Τόνισε ότι η σουηδική κυβέρνηση επενδύει χρόνο και προσπάθεια ώστε η διαδικασία να προχωρήσει ξανά και σημείωσε την αισιοδοξία του πως μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις το καλοκαίρι σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen.

Η Φινλανδία από την πλευρά της, ξεκαθάριζε την περασμένη εβδομάδα πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί μόνη της στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία υπέγραψε μνημόνιο με τις δύο χώρες το περασμένο καλοκαίρι, στο οποίο έμπαιναν συγκεκριμένοι όροι ώστε να μην βάλει «βέτο» στην ένταξή τους.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.