ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 3-0: Ο Νόλε έγραψε ιστορία, ο Στέφανος περιμένει τη σειρά του
Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 3-0: Ο Νόλε έγραψε ιστορία, ο Στέφανος περιμένει τη σειρά του
(Φωτο: gazzetta.gr)
29 Ιαν
0
Σχόλια

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 3-0: Ο Νόλε έγραψε ιστορία, ο Στέφανος περιμένει τη σειρά του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Σε έναν τελικό με φανταστική ατμόσφαιρα, που θύμιζε ποδοσφαιρικό ντέρμπι, ο Σέρβος έδειξε την κλάση του και κατέκτησε για 10η φορά το Australian Open…

Επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 7-6 (4), ) και πέρα από τους 10 τίτλους στη Μελβούρνη, έφτασε τους 93 στην καριέρα του (3η θέση όλων των εποχών) και παράλληλα τα 22 grand slam ισοφαρίζοντας στην κορυφή τον Ραφαέλ Ναδάλ. Η επικράτηση του Σέρβου στο τουρνουά ήταν εντυπωσιακή καθώς σε 7 ματς έχασε μόλις ένα σετ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε φανερά αγχωμένος στο πρώτο σετ και ουσιαστικά έπαιξε το αγαπημένο παιχνίδι του Νόλε: με χτυπήματα γύρω από την baseline που είναι το ιδανικό παιχνίδι του Σέρβου. Εδωσε με διπλό λάθος ένα κρίσιμο break στον Τζόκοβιτς, που με την σειρά του είχε απίθανα ποσοστά στο σερβίς του (έναν χαμένο πόντο μόλις σε πρώτο σερβίς).

Στο δεύτερο, ο Τσιτσιπάς ανέβηκε αισθητά και αφού βελτίωσε εντυπωσιακά τα ποσοστά του στο πρώτο σερβίς, έφτασε μία ανάσα από την κατάκτησή του. Στο υπέρ του 5-4 βρήκε set point στο σερβίς του Νόλε, όμως η κλάση του Σέρβου «μίλησε» και αφού κράτησε το σερβίς του, οδήγησε το σετ στο tie break.

Εκεί τα λάθη του Τσιτσιπά κόστισαν και τον έφεραν με πλάτη 2-0 στο σκορ, για να κλείσει τελικά το ματς και τον τίτλο ο Σέρβος με 3-0, έπειτα από 2 ώρες και 56 λεπτά.

 

 

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.