ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καρακούκης σε Κούγια: Κωμικά όσα υποστηρίζεις - Τα στοιχεία σε Μαλένα και Ίριδα «μιλάνε»
Καρακούκης σε Κούγια: Κωμικά όσα υποστηρίζεις – Τα στοιχεία σε Μαλένα και Ίριδα «μιλάνε»
(Φωτο: protothema.gr)
28 Ιαν
0
Σχόλια

Καρακούκης σε Κούγια: Κωμικά όσα υποστηρίζεις – Τα στοιχεία σε Μαλένα και Ίριδα «μιλάνε»

Απαντήσεις σε όσα καταμαρτυρεί σε βάρος του για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, έδωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μαζί με συνάδελφό του, ερεύνησαν και συνέταξαν το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Επί έναν χρόνο δε μίλησα. Έχω δεχτεί μία βάναυση συκοφαντική δυσφήμιση από τον κ. Κούγια, ο οποίος είπε ότι δεν έχω πτυχίο», τόνισε ο κ. Καρακούκης και προανήγγειλε προσφυγή στα αστικά δικαστήρια.

Αφού επισήμανε ότι νεκροτομεί εδώ και τριάντα χρόνια, με τα τελευταία δεκαπέντε να υπηρετεί το υπουργείο Δικαιοσύνης από θέσεις προϊστάμενου σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες, ο κ. Καρακούκης χαρακτήρισε «κωμικά και επιστημονικά ανεπαρκή» τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Εξιστορώντας τι συνέβη μέχρι να καταλήξει στο πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, για τον θάνατο των οποίων έχει προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Καρακούκης είπε στο MEGA ότι όλα ξεκίνησαν μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, με την οποία ζητούσε από δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας Αθηνών να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου των δύο κοριτσιών.

«Λέγονται πολλά και είναι ψευδή και συκοφαντικά για εμάς. Λένε ότι αναθέσαμε στον φίλο μας, τον κ. Ευτυχιάδη, να κάνει την ιστολογική εξέταση» τόνισε ο κ. Καρακούκης και περιέγραψε ότι οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές απέστειλαν έγγραφο προς την Έδρα Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να συνταχθεί ανασκόπηση επί των δύο περιστατικών.

Ο μοναδικός παθολογοανατόμος και καθηγητής του ΕΚΠΑ που δεν είχε ασχοληθεί πρωτογενώς με τις δύο υποθέσεις ήταν ο κ. Ευτυχιάδης αφού οι άλλοι δύο διαθέσιμοι επιστήμονες που ασχολούνται με νεκροτομικά υλικά, είχαν ερευνήσει αρχικώς την πολύκροτη υπόθεση εξήγησε ο κ. Καρακούκης και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν αναθέσαμε στον κ. Ευτυχιάδη την έρευνα. Εμείς απευθυνθήκαμε στο Εργαστήριο».

«Βρέθηκαν στοιχεία στα δύο παιδιά που μιλάνε»

«Πέραν του φωτογραφικού υλικού και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου» είπε ακόμα ο ιατροδικστής.

«Επικαλείται ο κύριος Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δε λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να το προσδιορίσουμε. Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους των παιδιών. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κύριο Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο», πρόσθεσε ο κ. Καρακούκης.

Αναφερόμενος, δε, στις εκδορές στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας, χωρίς να θέλει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, καθώς αναμένεται η δίκη, είπε πως έγιναν όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή. Καταλήγοντας ο Νίκος Καρακούκης θέλησε να δώσει μία απάντηση σε όποιον τυχόν τον κατηγορεί:

«Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κύριος Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δε συνηγορούν γι’ αυτό».

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.