ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Άλκης Καμπανός: Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία – Κούγιας εναντίον Ταουξή με βαριές κουβέντες
Άλκης Καμπανός: Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία – Κούγιας εναντίον Ταουξή με βαριές κουβέντες
Ο δολοφονημένος Αλκιβιάδης Καμπανός
24 Ιαν
0
Σχόλια

Άλκης Καμπανός: Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία – Κούγιας εναντίον Ταουξή με βαριές κουβέντες

Με φωνές και βαριές κουβέντες ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου, πριν από ένα χρόνο. Ο Άλκης Καμπανός έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα μίσους χούλιγκαν που εκείνο το βράδυ είχαν βγει αποφασισμένοι να κάνουν κακό. Οι 12 που κατηγορούνται δηλώνουν αθώοι, αν και παραδέχονται πως την επίμαχη νύχτα βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος. Ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπεί στους γονείς του αδικοχαμένου νεαρού και ο Βασίλης Ταουξής που συγκρούστηκε μαζί του, έναν εκ των κατηγορουμένων. Εκείνον που δηλώνει «ταξιτζής» και υποστηρίζει ότι απλώς μετέφερε τους φίλους του, στο σημείο της ενέδρας.

Ένταση μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης επικράτησε νωρίτερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ζήτησε να λάβει τον λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορούμενων Βασίλης Ταουξής, προκειμένου να κάνει δήλωση, σχολιάζοντας χθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε σε υψηλούς τόνους και ακολούθησαν λεκτικοί διαξιφισμοί με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, η εξέτασή του οποίου είναι σε εξέλιξη.

Μπαίνοντας στο δικαστικό μέγαρο, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη ρωτήθηκε για τις χθεσινές συγγνώμες των 12 που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου του. «Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπορούσα από το μνήμα του Άλκη» ανέφερε ο πατέρας του Άλκη.

Ο Άρης Καμπανός σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ανέβηκε και σήμερα τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η δίκη. Η μητέρα παρέμεινε αμίλητη και πέρασε προς την αίθουσα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας δήλωσε στους δημοσιογράφους «το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία. Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του.

«Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας” μου είπε ο ίδιος. Φανταστείτε την ταραχή του, είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα».

Κατά τη χθεσινή ημέρα, οι 12 κατηγορούμενοι, ηλικίας 21 και 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι, κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί των βαρύτατων κατηγοριών που τους αποδίδονται. Όλοι αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τον Άλκη, παρότι παραδέχθηκαν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε την επέκταση των κατηγοριών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων και γι’ αυτό τον λόγο υπέβαλε μήνυση, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση των παραπάνω πράξεων μετά το πέρας της δίκης, με τη διαβίβαση των πρακτικών της στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.