ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μαρία Σάκκαρη: «Ήθελα να αποσυρθώ, δεν κοιμήθηκα τρεις μέρες» - Η συγκλονιστική εξομολόγησή της
Μαρία Σάκκαρη: «Ήθελα να αποσυρθώ, δεν κοιμήθηκα τρεις μέρες» – Η συγκλονιστική εξομολόγησή της
(Φωτο: AP Photo/Ng Han Guan)
20 Ιαν
0
Σχόλια

Μαρία Σάκκαρη: «Ήθελα να αποσυρθώ, δεν κοιμήθηκα τρεις μέρες» – Η συγκλονιστική εξομολόγησή της

Το «Break Point» μπαίνει στον κόσμο του τένις και παρουσιάζει άγνωστες ιστορίες των κορυφαίων του αθλήματος.

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, το οποίο είχε τον τίτλο «California Dream» παρουσιάζεται η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θυμάται στιγμές από το Indian Wells, όπου έφτασε ως τον τελικό.

Λίγο πριν τον αγώνα τίτλου με το Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σβίοντεκ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέφερε ότι ήταν «άδεια» και δεν κατάφερε να φτάσει στον πρώτο μεγάλο τίτλο της. «Όλη η πίεση που είχα αυτά τα χρόνια απλώς βγήκε. Ήταν φρικτό. Θέλω να κλάψω. Είναι ντροπιαστικό. Δεν είσαι ο εαυτός σου. Δεν ήμουν η Μαρία που ήμουν για δύο εβδομάδες. Εκείνη η συναισθηματική νίκη επί της Πάουλα (σσ. Μπαντόσα) στους ημιτελικούς μού ρούφηξε όλη την ενέργεια. Ακόμα και η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η «αποτυχία» της στοιχίζει πολύ, σε βαθμό που την έκανε να θέλει να αποσυρθεί από το άθλημα. Ήταν το 2021 όταν έπαιξε σε πολλούς ημιτελικούς, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί σε τελικό.

Όπως ανέφερε: «Έπαιξα νομίζω επτά ή οκτώ ημιτελικούς. Δυσκολευόμουν γιατί μπορούσα να δω το τέλος και δεν κέρδιζα. Το μυαλό μου προχωρούσε πολύ και δεν μπορούσα να κερδίσω. Παραήμουν ενθουσιασμένη. Τα είχα σχεδόν καταφέρει, αλλά παράλληλα, δεν τα είχα. Υπάρχουν πολλές ήττες που πονάνε ακόμα και σήμερα όπως πέρυσι στο Roland Garros. Έχασα ενώ είχα match point, δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τρεις ημέρες. Ήμουν ξαπλωμένη και προσπαθούσα απλώς να κοιμηθώ, αλλά ήμουν πολύ νευρική και στεναχωρημένη, ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Είπα στους προπονητές μου ότι θέλω να αποσυρθώ από το τένις. Και το έκανα για τέσσερις ημέρες, όταν πήγα σ’ ένα ελληνικό νησί».

Όσο για το πως επέστρεψε, είπε: «Ο χρόνος πάντα βοηθάει. Και το πάθος που έχω γι’ αυτό. Και αυτό είναι ένα πράγμα που πιστεύω πως δείχνω στους αγώνες, ότι αγαπώ πολύ το άθλημα. Ξέρω πως δεν είμαι ούτε καν κοντά στην απόσυρση από την ενεργό δράση».

«Οι τενίστες χάνουν από τους εαυτούς τους»

Στο επεισόδιο εμφανίζεται, η μητέρα της Σάκκαρη, Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία απευθυνόμενη στην κόρη της, τόνισε: «Ξέρεις τι Μαρία; Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διασκεδάζεις με αυτό που κάνεις. Γιατί αν είσαι χαρούμενη στα court τότε θα τα πηγαίνεις καλά».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Η Μαρία έχει θυσιάσει πολλά από πολύ μικρή ηλικία. Μόνο οι δικοί της «δαίμονες» και οι τραυματισμοί μπορούν να την κρατήσουν μακριά από τα court. Διότι οι τενίστες δεν χάνουν απλά από τους αντιπάλους τους αλλά χάνουν και τους εαυτούς τους».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.