ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Economist: Εξώφυλλο-κόλαφος κατά Ερντογάν - Η Τουρκία ίσως είναι στα πρόθυρα δικτατορίας
Economist: Εξώφυλλο-κόλαφος κατά Ερντογάν – Η Τουρκία ίσως είναι στα πρόθυρα δικτατορίας
(Φώτο : newsbomb.gr)
19 Ιαν
0
Σχόλια

Economist: Εξώφυλλο-κόλαφος κατά Ερντογάν – Η Τουρκία ίσως είναι στα πρόθυρα δικτατορίας

Η Τουρκία μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα δικτατορίας προειδοποιεί το βρετανικό περιοδικό Economist το οποίο κυκλοφορεί με τίτλο στο εξώφυλλό του «Η διαφαινόμενη δικτατορία της Τουρκίας» και υπότιτλο «ειδικό ρεπορτάζ για την αυτοκρατορία του Ερντογάν», ενώ απεικονίζει τον Τούρκο Πρόεδρο μέσα στην σημαία της χώρας με την ημισέληνο και το αστέρι.

Στην ανάλυσή του το περιοδικό αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Τουρκία έχει τις δεύτερες μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε μια ταραχώδη γειτονιά, ειδικά στην καμένη από τον πόλεμο Συρία. Ασκεί αυξανόμενη επιρροή στα δυτικά Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και πρόσφατα στην Αφρική.

Πάνω από όλα, είναι σημαντικός ο ρόλος της στη Μαύρη Θάλασσα και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πέρυσι βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας για να επιτραπεί η αποστολή περισσότερων ουκρανικών σιτηρών σε έναν πεινασμένο κόσμο.

Επομένως, οι ξένοι θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, οι οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Πολύ περισσότερο που, υπό τον ολοένα πιο ασταθή πρόεδρό της, η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν πλησιάζοντας οι εκλογές θα μπορούσε να ωθήσει αυτό που σήμερα είναι μία βαθιά ελαττωματική δημοκρατία εκτός ορίων, σε μία πλήρη δικτατορία».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.