ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μίνα Γκάγκα για φάρμακα: Καλό είναι να αυξήσουμε τις τιμές στα φτηνά για να μην έχουμε ελλείψεις
Μίνα Γκάγκα για φάρμακα: Καλό είναι να αυξήσουμε τις τιμές στα φτηνά για να μην έχουμε ελλείψεις
(Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
17 Ιαν
0
Σχόλια

Μίνα Γκάγκα για φάρμακα: Καλό είναι να αυξήσουμε τις τιμές στα φτηνά για να μην έχουμε ελλείψεις

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Μίνα Γκάγκα είπε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως είπε, θα έπρεπε πιθανότατα να ανέβουν οι τιμές σε κάποια φτηνά φάρμακα προκειμένου να μην υπάρχουν ελλείψεις (μιας και πωλούνται στο εξωτερικό). Δίνοντας ένα παράδειγμα, είπε πως θα μπορούσε ένα φάρμακο που κάνει 3 ευρώ να πάει στα 4, και η συμμετοχή του ασφαλισμένου να ανέβει 25 λεπτά.

Τόνισε πως η Ελλάδα είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μιας και έχει δική της παραγωγή. Είπε επίσης πως ήδη η κατάσταση είναι καλύτερη αφού και παρακεταμόλη υπάρχει διαθέσιμη και έχει μεγαλώσει η διάθεση εισπνεόμενων.

«Ο 6χρονος είχε υποστεί βλάβη πριν διασωληνωθεί»

Σχετικά με την υπόθεση του 6χρονου από τα Γρεβενά που χρειάστηκε ΜΕΘ και αναγκάστηκαν οι γονείς του να τον πάνε στην Πάτρα, ανέφερε πως δεν έπαιξε ρόλο το ότι δεν είχε σιαθέσιμη ΜΕΘ κοντά του.

Όπως είπε, στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε είχε διασωληνωθεί και έιχε μαζί του εξειδικευμένο προσωπικό, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει, πριν διασωληνωθεί.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις παιδιατρικές ΜΕΘ»

Απαντώντας στη σφοδρή κριτική που γίνεται για τον αριθμό των παιδιατρικών ΜΕΘ, η η. Γκάγκα υποστήριξε αρχικά πως δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτές. Όπως είπε επίσης, δεν ανοίγουν πολλές άλλες παιδιατρικές ΜΕΘ γιατι σημασία έχει το προσωπικό που θα τις στελεχώσει να έχει μεγάλη εμπειρία.

Ωστόσο είπε πως στη Λάρισα θα ανοίξουν άλλες παιδιατρικές ΜΕΘ.

Είπε επίσης πως τώρα με τις αυξημένες λοιμώξεις, η πίεση είναι κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία και πολλά περιστατικά πηγαίνουν στα δύο νοσοκομεία Παίδων.

Πλέον θα ξεκινήσει να ανακοινώνεται το σε ποια κέντρα υγείας θα εφημερεύει παιδίατρος, ώστε να πηγαίνουν εκεί οι γονείς το παιδί τους εάν χρειαστεί, και να μην πέφτουν όλα τα περιστατικά στα «Παίδων».

Για Κίνα και υποπαραλλαγή «Κράκεν»

Σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως, η κ. Γκάγκα σημείωσε πως δεν υπάρχει κάποια νέα μετάλλαξη στην Κίνα, αλλά η έξαρση εκεί οφείλεται στο ότι μέχρι τώρα είχαν αυστηρά μέτρα, τα οποία χαλάρωσαν.

Για την υποπαραλλαγή «Κράκεν» ανέφερε πως στις ΗΠΑ τώρα, τα κρούσματα είναι στο 10% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο έχει αυξηθεί αναλογικά η θνησιμότητα, και γι αυτό κάλεσε τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει βοηθήσει»

Ερωτώμενη για το εάν θα υπάρξουν τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο, είπε πως μέχρι στιγμής εφαρμόζεται και οι πολίτες τον έχουν συνηθίσει. Κάτι που βοηθά πολύ και τους εργαζόμενους στην εστίαση, σε σχέση το περιβάλλον στο οποίο δουλεύουν και τους θαμώνες, αφού δεν είναι μέσα στην «κάπνα». Δεν έκανε όμως κάποιο σχόλιο για οποιαδήποτε αλλαγή στο νόμο.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.