ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σκοποβολή: «Χρυσός» ο Μαυρομάτης και «ασημένια» η Κατζουράκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Σκοποβολή: «Χρυσός» ο Μαυρομάτης και «ασημένια» η Κατζουράκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο
(Φωτο: sport24.gr)
17 Ιαν
0
Σχόλια

Σκοποβολή: «Χρυσός» ο Μαυρομάτης και «ασημένια» η Κατζουράκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Νικόλαος Μαυρομμάτης και η Εμμανουέλα Κατζουράκη, διακρίθηκαν και πάλι. Αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF της Ραμπάτ του Μαρόκο, κατέκτησαν Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο στα αγωνίσματα του Σκητ Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής η χώρα μας φιγουράρει κορυφαία στην κατάταξη από πλευράς συγκομιδής μεταλλίων της διοργάνωσης, χάρη στις επιδόσεις των αθλητών του Σκητ βέβαια.

Από την έναρξη του αγώνα η Εμμανουέλα Κατζουράκη έδειξε την αγωνιστική της διάθεση παραμένοντας ανάμεσα στις κορυφαίες. Τερμάτισε δεύτερη στο πρώτο μέρος του προκριματικού, και προκρίθηκε στους αγώνες κατάταξη ως πέμπτη (5) με σκορ 118/125 +3 στον αγώνα μπαράζ.

Στον αγώνα κατάταξης στάθηκε ισόπαλη με την θρύλο του αγωνίσματος Kimberly Rhode (33 χρυσά μέχρι χθες) με σκορ 27-27.

Ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στον πόντο. Ένας άστοχος δίσκος ήταν η διαφορά που έκρινε το χρώμα του μεταλλίου (37-36) και η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί κατακτώντας το Ασημένιο μετάλλιο!

Για την Kimberly Rhode (ΗΠΑ) ήταν το 34ο Χρυσό μετάλλιο.

Χρυσή συνέχεια από το Μαυρομμάτη!

Στον τελικό του σκητ Ανδρών που ακολούθησε ήταν η ώρα του Νίκου Μαυρομμάτη! Με εντυπωσιακό ξεκίνημα και άψογες επιδόσεις (25/25), άστοχος για μια και μόνη φορά, βρέθηκε από την αρχή στην κορυφή της κατάταξης και προκρίθηκε στους αγώνες κατάταξης (124/125) μετά από μπαράζ με τον Azmy Mehelba από την Αίγυπτο.

Στον αγώνα κατάταξης ήταν δεύτερος (28) μετά τον Peeter Juerisson από την Εσθονία.

Στη συνέχεια, όμως, μίλησε η θέληση για διάκριση. Σε έναν δραματικό τελικό, με άξιους αντιπάλους τερμάτισε πρώτος! Κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο – που κρίθηκε και πάλι στον πόντο – αφήνοντας στον κύριο διεκδικητή Azmy Mehelba (EGY) το ασημένιο.

 

 

 

 

Πηγή: sport24.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.