ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Yeni Safak: Τουρκικές ΜΚΟ διεκδικούν περιουσίες Ελλήνων -Απειλούν για μίλια
Yeni Safak: Τουρκικές ΜΚΟ διεκδικούν περιουσίες Ελλήνων -Απειλούν για μίλια
(Φώτο : newsbomb.gr)
13 Ιαν
0
Σχόλια

Yeni Safak: Τουρκικές ΜΚΟ διεκδικούν περιουσίες Ελλήνων -Απειλούν για μίλια

Για «ξεκάθαρο μήνυμα από την Τουρκία αν η Ελλάδα επεκτείνει η Ελλάδα στα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια» κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, σε δημοσίευμα της οποίας αναφέρεται ότι «η Τουρκία έστειλε το μήνυμα αποφασιστικότητας στην περιοχή της Γαλάζιας Πατρίδας».

Μάλιστα, αναφέρεται ότι οποιαδήποτε επέκταση χωρικών υδάτων «θα θεωρηθεί αιτία πολέμου». Μετά τις απειλές Ακάρ, Τσαβούσογλου και Καλίν ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει επέκταση ούτε ένα μίλι, συνεχίζουν τις απειλές τα τουρκικά ΜΜΕ και οι τουρκικές ΜΚΟ.

Στο δημοσίευμα της Yeni Safak γίνεται, επίσης, λόγος για σχέδιο διεκδίκησης απαλλοτριωμένων τουρκικών περιουσιών σε Ρόδο, Κω, Κρήτη και Θράκη, με αφορμή την προσφυγή στα ελληνικά δικαστήρια, 4 Τούρκων πολιτών, των οποίων οι πρόγονοί ζούσαν στην Ρόδο. Συγκεκριμένα, διεκδικούν αποζημιώσεις για περιουσίες που κατασχέθηκαν από την Ιταλία το 1940, όταν τα Δωδεκάνησα τελούσαν υπό ιταλική κατοχή.

Η εφημερίδα επιμένει στο αφήγημα των Τούρκων, λέγοντας πως τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα το 1947, με τη Συνθήκη των Παρισίων, και αναφέρει πως οι Τούρκοι, που προσέφυγαν στα ελληνικά δικαστήρια, ζητούν αποζημίωση από το ελληνικό κράτος, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Ωστόσο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου διέκοψε προς το παρόν την υπόθεση, εν αναμονή της οριστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου» σημειώνεται.

Επίσης, πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ ξεκίνησαν μια νόμιμη εκστρατεία διεκδίκησης περιουσιακών στοιχείων «τουρκικής» ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των Δωδεκανήσων, συμπεριλαμβανομένης της Κω και της Ρόδου, της Δυτικής Θράκης και της Κρήτης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «το θέμα σχεδιάζεται να τεθεί στον Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνεργασίας για την Ασφάλεια, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω των τουρκικών ΜΚΟ».

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.