ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: Απειλεί την Ελλάδα με πιο ισχυρούς απο τον Tayfun πυραύλους ο Ερντογάν
Τουρκία: Απειλεί την Ελλάδα με πιο ισχυρούς απο τον Tayfun πυραύλους ο Ερντογάν
(Φωτο: newsbomb.gr)
13 Ιαν
0
Σχόλια

Τουρκία: Απειλεί την Ελλάδα με πιο ισχυρούς απο τον Tayfun πυραύλους ο Ερντογάν

Ανεξέλεγκτες είναι οι απειλές που εκτοξεύουν Τούρκοι αναλυτές οι οποίοι στρέφονται κατά της χώρας μας με αφορμή τον νέο βαλλιστικό πύραυλο της Τουρκίας, Tayfun, δυναμιτίζοντας διαρκώς το κλίμα στα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ παρουσιάστρια του Haber Global σχολίασε: «Aς μιλήσουμε για τον πύραυλο Tayfun καθώς η πρώτη δοκιμαστική του βολή είχε γίνει τον Οκτώβριο. Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει πως ‘ο Έλληνας τρέμει από τον φόβο του’. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε με τον Tayfun. Πρέπει να το πούμε αυτό. Φτάσαμε στο σημείο που μπορούμε να οδηγηθούμε σε διαφορετικό επίπεδο στους αιθέρες».

«Στην αμυντική βιομηχανία τώρα τα 1.000 χιλιόμετρα ίσως να είναι και λίγα, γι’ αυτό και αποφεύγουν να μιλούν για το βεληνεκές του Tayfun» ανέφερε ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ. Ο χάρτης που είχε δημοσιεύσει η τουρκική κρατική τηλεόραση για τον Tayfun.

«Δηλαδή ο στόχος είναι μεγαλύτερος και από τα 1.000 χιλιόμετρα; Εγώ αυτό καταλαβαίνω;» ρώτησε τον αναλυτή η παρουσιάστρια.

«Επειδή ετοιμάζονται διαδοχικά διάφορα σχέδια και νέοι πύραυλοι. Δηλαδή εκτός από τον Tayfun θα δημιουργηθεί κι άλλος πύραυλος. Μάλλον θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια» απάντησε ο αναλυτής.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak μιλά προκλητικά για «ξεκάθαρο μήνυμα από την Τουρκία αν η Ελλάδα επεκτείνει η Ελλάδα στα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια». «Η Τουρκία έστειλε το μήνυμα αποφασιστικότητας στην περιοχή της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρεται.

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.