ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καιρός: Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες - Πότε θα δούμε «άσπρες» μέρες
Καιρός: Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες – Πότε θα δούμε «άσπρες» μέρες
(Φωτ.: newsbomb.gr)
13 Ιαν
0
Σχόλια

Καιρός: Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες – Πότε θα δούμε «άσπρες» μέρες

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες το καιρικό σκηνικό είναι πιο φθινοπωρινό με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο ο χειμώνας δεν έχει φανεί ακόμα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι δεν θα αργήσουμε να δούμε «πολικές μάζες» στη χώρα, με τα χιόνια να επισκέπτονται όχι μόνο τα ορεινά και βόρεια τμήματα αλλά και πεδινές περιοχές ακόμα και πόλεις.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr είχε εξηγήσει ότι από τα τέλη Ιανουαρίου και από τις αρχές Φεβρουαρίου το σκηνικό θα γίνει χειμωνιάτικο με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια.

«Φαίνεται από το τέλος Ιανουαρίου και όπως θα πηγαίνουμε στον Φεβρουάριο θα ανοίξει ο δρόμος για να κινηθούν οι πολικές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη προς τη χώρα μας.», ανέφερε αρχικά ο μετεωρολόγος.

«Το καιρικό σκηνικό θα γίνει άκρως χειμωνιάτικο. Θα δούμε χιόνια σε πεδινές περιοχές ακόμα και σε πόλεις είναι πολύ πιθανό», επισήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια σε ορεινά τμήματα της Στερεάς και της Εύβοιας. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα και ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στις Σποράδες, στην Εύβοια, σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως στη Χαλκιδική. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και κατά τόπους νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, οι οποίες το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -1 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14 βαθμούς, στα Επτάνησα από 3 έως 14 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Χιονόπτωση θα εκδηλωθεί στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11-12 βαθμούς.

Ο καιρός το Σάββατο 14 Ιανουαρίου: Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.