ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: Πρόσωπο κατευθύνει τους ανακριτές
Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: Πρόσωπο κατευθύνει τους ανακριτές
(Φωτο: newsbomb.gr)
11 Ιαν
0
Σχόλια

Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: Πρόσωπο κατευθύνει τους ανακριτές

Στην ανακρίτρια βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, ενώ αργότερα θα παραστεί στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Κατά την είσοδο στην ανακρίτρια ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις σχετικά με την απολογία της αλλά και την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών.

«Προσερχόμεθα για να απολογηθούμε. Η απολογία σήμερα θα γίνει διότι όλα τα δικονομικά προβλήματα λύθηκαν και τα αιτήματά μας εν μέρει ικανοποιήθηκαν. Ελπίζουμε η κα ανακρίτρια να μην δείξει την ίδια μεροληπτική στάση που είχε δείξει προηγουμένως. Στην υπόθεση αυτή υποκρύπτεται ένα πρόσωπο το οποίο έχει κατευθύνει και την ανάκριση όσον αφορά την υπόθεση της Τζωτζίνας όσο και την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία έγινε καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε από φαρμακοποιός και βρέθηκε με ειδικότητα στην ιατροδικαστική λόγω των προσωπικών της σχέσεων με καθηγητή. Προκαλώ τη συγκεκριμένη κυρία να επιτρέψει να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο για να φανεί πόσες φορές έχει μιλήσει με τους Καρακούκη – Καλογρηά και τον Λέων. Αυτό το απόρρητο θα αποδείκνυε το πως κατασκευάστηκαν οι κατηγορίες κατά της εντολέως μου».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλος σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει ότι ο Κούγιας εξαγόρασε την υπόθεση. «Αντί να την υπερασπίζεται έγινε συμπαρουσιαστής εκπομπής» είπε και έστειλε ένα μήνυμα σε όσους του επιτίθενται. «Να κοιτάξουν να με μιμηθούν».

Τέλος, εξέφρασε ένα παράπονο για την απόφαση να συνεχίσουν τη δική σήμερα που θα απολογηθεί η Πισπιρίγκου. Τόνισε, επίσης, ότι στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί μετρό. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη που έχω δει στα τόσα χρόνια που είμαι δικηγόρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τρεις ώρες αργότερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου ξεκίνησε τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, όπου το παιδί είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» και θα έπαιρνε εξιτήριο άμεσα και τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την μεγάλη της αδελφή Τζωρτζίνα.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης θα έχει πολλά προβλήματα στη δίκη»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στον Μάνο Δασκαλάκη, πρώτο μάρτυρα κατηγορίας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης αφαιρεί τις φωτογραφίες από τα μνήματα των παιδιών.

«Χθες του διατύπωσα ένα ευθύ παράπονο, για ποιο λόγο βγάζει τις φωτογραφίες των παιδιών από τους τάφους. Είχε αυθάδη τρόπο απέναντί μου και το έκανε μπροστά τους δικηγόρους του. Του είπα ότι είναι ποινικό αδίκημα και μου είπε «καλά, θα κάνω ότι γουστάρω». Ο Μάνος Δασκαλάκης θα έχει πολλά προβλήματα στη δίκη».

Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η δίκη αυτή θα είναι η «δίκη των ιατροδικαστών», ενώ τόνισε πως στο υπερασπιστικό τους οπλοστάσιο έχουν 8 ιατροδικαστές, δύο παθολογοανατόμους και ένα καθηγητή πανεπιστημίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, ενώ την ίδια ημέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.