ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ελπιδοφόρος: Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Ομογένεια προσφέρουν 420.000 δολάρια για αποκατάσταση ζημιών στο Βαλουκλή
Ελπιδοφόρος: Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Ομογένεια προσφέρουν 420.000 δολάρια για αποκατάσταση ζημιών στο Βαλουκλή
(Φωτο: newsit.gr)
08 Ιαν
0
Σχόλια

Ελπιδοφόρος: Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Ομογένεια προσφέρουν 420.000 δολάρια για αποκατάσταση ζημιών στο Βαλουκλή

Δωρεά ύψους 420.000 δολαρίων θα διατεθεί από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά τον προηγούμενο Αύγουστο στο κορυφαίο ίδρυμα της Ομογένειας παρουσίασε, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

«Η γενναιοδωρία των πιστών μας και όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών οργανισμών μας αποτελεί κινητήρια δύναμη για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο του Βαλουκλή, που έχουν αποτελέσει φάρο ελπίδας για όλους τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που έχουν ανάγκη».

Από το ποσό των 420.000 δολ., τα 50.000 δολ. αποτελούν δωρεά του Εθνικού Φιλόπτωχου Ταμείου των Κυριών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνοαμερικανική Ομογένειά μας και προς όλους τους πιστούς για τη θερμή υποστήριξή τους, χάρη στην οποία η υπόσχεση που είχε δώσει μπορεί να εκπληρωθεί.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος», υπογράμμισε, «από την αγάπη και από την υποστήριξη της κοινότητάς μας και, ιδιαίτερα, από τη γενναιοδωρία της Μητρόπολης του Αγίου Φραγκίσκου, της Ηγεσίας των 100 και των Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου».

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ζημιές στο Νοσοκομείο και το Γηροκομείο του Βαλουκλή θα αποκατασταθούν σύντομα και το ίδρυμα θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργούσε τα τελευταία 250 χρόνια ως στέγη και νοσηλευτικό ίδρυμα για όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο του Βαλουκλή λίγες ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά και είχε δεσμευθεί ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην αποκατάσταση των ζημιών.

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.