ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εισαγγελική παρέμβαση για άγριο bullying μαθήτριας σε σχολείο του Βόλου
Εισαγγελική παρέμβαση για άγριο bullying μαθήτριας σε σχολείο του Βόλου
(Φώτο : newsbeast.gr)
07 Ιαν
0
Σχόλια

Εισαγγελική παρέμβαση για άγριο bullying μαθήτριας σε σχολείο του Βόλου

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι σοβαρές καταγγελίες 14χρονης για το μπούλινγκ που βίωνε από συμμαθητές της στο Γυμνάσιο Αργαλαστής στον Βόλο.

Σύμφωνα μ το gegonota.news από την ερχόμενη εβδομάδα το σχολείο τίθεται ουσιαστικά υπό εισαγγελική επιτήρηση.

Συγκεκριμένα εκτός από την προκαταρκτική έρευνα που έχει διαταχθεί, δόθηκε εντολή να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση όλων των εμπλεκόμενων στο σχολείο από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους οι οποίοι θα μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες και με την υποχρέωση να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία.

Υπό παρακολούθηση θα τεθεί και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Σύμφωνα πάντα με το gegonota.news εκτός ελέγχου δεν μένει κανείς, δηλαδή οι θύτες, το θύμα, οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου.

Μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά,  σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν από την ερχόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο,  θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.

Οι καταγγελίες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 14χρονη μαθήτρια έχει κάνει πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον εφιάλτη που βίωνε τα τελευταία χρόνια στο σχολείο από 4 συμμαθητές της.

Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο ήταν επί δύο χρόνια η ζωή της ενώ οι δράστες έφτασαν στο σημείο να την τραυματίσουν σοβαρά όταν της έσπασαν το δάχτυλο.

Σύμφωνα με το gegonota.news oι γονείς όλων των εμπλεκομένων, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική για το bulling και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο, που δημιούργησαν μια εκρηκτική και εκτός ελέγχου κατάσταση.

Η βία που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδορίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που είτε θα χρησιμοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της”, όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Η 14χρονη που δεχόταν την βία και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον , είπε στην εισαγγελέα , παρουσία των συμμαθητών της και των δικηγόρων,  πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους , ενώ εκείνα την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις. Στην 14χρονη οι θύτες δεν άφηναν ούτε το χαρτζιλίκι της… Πάντως η διεύθυνση του σχολείου είχε δεχτεί επιστολή από μαθητές που ανέφεραν πως η 14χρονη είχε βίο αβίωτο και όλοι όπως αποδείχθηκε ήταν γνώστες της κατάστασης.

 

Πηγή : newsbeast.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.