ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βασίλης Τόπαλος: 25χρονος Γεωργιανός με εμπειρία 200 αγώνων ο αντίπαλος του στο σπάρινγκ
Βασίλης Τόπαλος: 25χρονος Γεωργιανός με εμπειρία 200 αγώνων ο αντίπαλος του στο σπάρινγκ
(Φωτο: protothema.gr)
05 Ιαν
0
Σχόλια

Βασίλης Τόπαλος: 25χρονος Γεωργιανός με εμπειρία 200 αγώνων ο αντίπαλος του στο σπάρινγκ

Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, που έχασε τη ζωή του μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις τουαλέτες γυμναστηρίου στον Ταύρο, ενώ φέρεται να συμμετείχε πριν σε αγώνες σπάρινγκ με πιο έμπειρους και δυνατούς αντιπάλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένας από τους αντιπάλους του, το μοιραίο εκείνο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο, φέρεται να ήταν κι ένας Γεωργιανός πυγμάχος, 25 ετών, με εμπειρία 200 αγώνων, αρκετά πιο δυνατός από τον 16χρονο Βασίλη Τόπαλο.

Όσοι γνωρίζουν το άθλημα της πυγμαχίας, ξέρουν ότι σε ένα αγώνα σπάρινγκ, παρά τις οδηγίες των προπονητών για χλιαρά χτυπήματα, με πρόθεση να δουλέψουν οι αθλητές περισσότερο με την τεχνική τους, δεν αποκλείεται να «ανάψουν τα αίματα». Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του εγωισμού των αντιπάλων μποξέρ που ενστικτωδώς επιδιώκουν να επιβάλουν την ανωτερότητα τους ακόμα και σε έναν αγώνα προπόνησης, κάτι που μπορεί ορισμένες φορές να τους οδηγήσει εκτός ελέγχου. Δεν αποκλείεται λοιπόν, λένε στο protothema.gr παράγοντες της πυγμαχίας, κάποια στιγμή να βγήκαν οι αθλητές εκτός ελέγχου και – παρά τις προστατευτικές κάσκες που συνήθως φοράνε – να αντάλλαξαν μερικά δυνατά χτυπήματα. Στην περίπτωση του Βασίλη Τόπαλου, υπογραμμίζουν, ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα έπρεπε να πυγμαχήσει με κάποιον που είναι μεγαλύτερος του, πιο έμπειρος και βαρύτερος, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που θα έπρεπε να ρίχνει ρυθμούς, βάσει των οδηγιών που πήρε από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.