ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σύγχυση με το άνοιγμα των καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου
Σύγχυση με το άνοιγμα των καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου
(Φωτ.: intimenews)
31 Δεκ
0
Σχόλια

Σύγχυση με το άνοιγμα των καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου

Αντιπαράθεση υπάρχει και μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς άλλες δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ενώ άλλες δηλώνουν ότι θα τα κρατήσουν κλειστά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η σύγχυση σχετικά με το τι θα ισχύσει την ερχόμενη Δευτέρα στο λιανεμπόριο επιτείνεται, με τους καταναλωτές να καλούνται να ανακαλύψουν μόνοι τους από ποια καταστήματα θα μπορέσουν να ψωνίσουν και από ποια όχι.

Το ζήτημα προκλήθηκε εφέτος από το γεγονός ότι καμία από τις δύο Κυριακές κοντά στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά δεν λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, ακριβώς διότι η 25η Δεκεμβρίου και η 1η Ιανουαρίου έτυχε να είναι ημέρα Κυριακή. Τις προηγούμενες χρονιές που λειτουργούσαν, συνήθως οι εργοδότες επέλεγαν να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά την επομένη της Πρωτοχρονιάς για να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι.

Παλιότερα, επίσης, αρκετές επιχειρήσεις πραγματοποιούσαν στις 2 Ιανουαρίου απογραφή, απασχολώντας μεν μερίδα των εργαζομένων, αλλά παραμένοντας κλειστά για τους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι η 2α Ιανουαρίου δεν είναι υποχρεωτική αργία, αλλά κατ’ έθιμον αργία. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, επιστολή η οποία κοινοποιείται στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, ζητεί να κατοχυρωθεί η 2α Ιανουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας στο εμπόριο.

Αυτό πάντως που σημειώνουν με νόημα παράγοντες του λιανεμπορίου, είναι ότι δεν μπορεί από τη μία να ζητάς αύξηση των ημερών (κατ’ ουσίαν των Κυριακών) που θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, και από την άλλη να κρατάς κλειστή την επιχείρησή σου μία ημέρα που δεν πρόκειται για υποχρεωτική αργία. Βασικό επιχείρημα αρκετών επιχειρήσεων που επέλεξαν να μη λειτουργήσουν τα καταστήματά τους στις 2 Ιανουαρίου, είναι ότι ο τζίρος που αναμένεται θα είναι μικρός σε σύγκριση με τα έξοδα λειτουργίας την ημέρα εκείνη.

Μεταξύ των καταστημάτων που ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν στις 2 Ιανουαρίου είναι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει και στις ιστοσελίδες τους, της «Σκλαβενίτης» και της «Κρητικός».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.