ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: Νέο παραλήρημα Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Να μην ξεχάσουν ο Έλληνες τι έζησαν το 1922»
Τουρκία: Νέο παραλήρημα Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Να μην ξεχάσουν ο Έλληνες τι έζησαν το 1922»
(Φωτο: newsit.gr)
26 Δεκ
0
Σχόλια

Τουρκία: Νέο παραλήρημα Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Να μην ξεχάσουν ο Έλληνες τι έζησαν το 1922»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει ακάθεκτος τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας. Στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ανέφερε ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχάσουν τι έζησαν το 1922.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, της γειτονικής χώρας, οΧουλουσί Ακάρ, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για την 101η επέτειο από την Απελευθέρωση του Γκαζιαντέπ στη ΝΑ Τουρκία και εκεί εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και έβαλε στην κουβέντα τα όσα έγιναν το 1922. «Οι Έλληνες να μάθουν από την ιστορία πριν χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύτηκαν και πριν ξεχάσουν τι έζησαν το 1922».

Ο Ακάρ τόνισε στη συνέχεια ότι η Τουρκία θέλει διάλογο με την Ελλάδα για την Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά όπως ξεκαθάρισε: «Παρόλο που είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι σήμερα και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ ξανά. Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιμένουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τα δικά μας και των Κυπρίων αδελφών μας. Ο ηρωικός στρατός μας είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται ο κίνδυνος».

Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας δεν ξέχασε να… αποθεώσει και την κυβέρνηση Ερντογάν. «Η Τουρκία, η οποία απασχολεί έντονα τις διεθνείς σχέσεις με το όραμα του Αιώνα της Τουρκίας υπό την ηγεσία του προέδρου μας, έχει φωνή στον κόσμο ενεργώντας προληπτικά απέναντι σε παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις και η σφαίρα επιρροής και εξουσίας της διευρύνεται μέρα με τη μέρα και παράγει επίσης ασφάλεια ως αποτελεσματική δύναμη στην περιοχή και στον κόσμο», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

 

Πηγή : newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.