ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κιβωτός: Τι «εντόπισε» το πόρισμα Βουρλιώτη
Κιβωτός: Τι «εντόπισε» το πόρισμα Βουρλιώτη
(Φωτο: newsbomb.gr)
24 Δεκ
0
Σχόλια

Κιβωτός: Τι «εντόπισε» το πόρισμα Βουρλιώτη

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται η έρευνα για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου. Ήδη ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης που χειρίζεται την υπόθεση έχει στη χέρια του πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα.

Στα συμπεράσματα της έρευνας που διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης σοβαρών κακουργηματικών πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας.

Ειδικότερα, φέρεται να έχει εντοπιστεί ακίνητο το οποίο αγόρασε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αξίας 100.000 ευρώ με μετρητά. Μάλιστα, πληροφορίες του «Newsbomb.gr» αναφέρουν ότι τα χρήματα δε φαίνονται να «φεύγουν» από προσωπικό λογαριασμό του ζευγαριού, ενώ ο φόρος μεταβίβασης πληρώνεται απευθείας από λογαριασμό της οργάνωσης.

Από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής προέκυψε επίσης, ότι ένα πρόσωπο από τη δομή της Αθήνας εμφανίζεται να παίρνει μισθό 55.000 κατ’ έτος, αλλά στη συνέχεια επιστρέφει τα μισά χρήματα στην οργάνωση, κίνηση που κρίθηκε ύποπτη από τους ελεγκτές και χρήζει περαιτέρω ελέγχου.

Το πόρισμα συσχετίσθηκε με τη δικογραφία που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του κ. Σέβη, ο οποίος αναμένει και τα αποτελέσματα της οικονομικής αστυνομίας από την εκτέλεση της παραγγελίας του, με την οποία ζητούσε γενικευμένο έλεγχο για τέσσερα κακουργήματα.

Με την εισαγγελική παραγγελία, η Οικονομική Αστυνομία έχει κληθεί να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού. Μάλιστα, μέσω της παραγγελίας δόθηκε εντολή προς την Οικονομική Αστυνομία για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβασης του, έρευνα για το εάν έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς η από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά και άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Ύποπτος ο πατέρας Αντώνιος και 7 ακόμη

«Αγκαλιά» με τη δικογραφία και συντάσσοντας το υπόμνημα των εγγράφων εξηγήσεων τις οποίες καλείται να δώσει, θα περάσει ο πατέρας Αντώνιος τα φετινά Χριστούγεννα. Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου ήρθαν την προπαραμονή των εορτών και βρήκαν τον πατέρα Αντώνιο και 7 ακόμη πρόσωπα με κλήση για παροχή εξηγήσεων ενώπιον των δυο εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση των καταγγελιών και κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους κόλπους της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Ωστόσο, τα τέσσερα πρόσωπα που ήταν αρχικά στο κάδρο των ερευνών σχεδόν διπλασιάστηκαν, όταν συσχετίσθηκαν με τη κεντρική δικογραφία, άλλες δικογραφίες που αφορούσαν στη Κιβωτό του Κόσμου από την περιφέρεια. Οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη -Κυριακή Τσιχλή απέστειλαν κλήσεις σε 7 συνολικά πρόσωπα, καθιστώντας τα ως υπόπτους. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο, ένα πρόσωπο από τη δομή της Αθήνας, ένα ζευγάρι από δομή στα Γιάννενα, ενώ προστέθηκαν 3 ακόμη πρόσωπα από δομές στο Βόλο και Χίο.

Εκτός από τη λίστα των κατηγορουμένων, διεύρυνση έγινε και στη γκάμα των ερευνόμενων αδικημάτων, αφού ο πατέρας Αντώνιος πέρα από την κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή, ερευνάται πλέον και για ηθική αυτουργία σε σωματική βλάβη κατά αδυνάμων, αφού -κατά πληροφορίες- προέκυψαν καταθέσεις που τον τοποθετούν μπροστά σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων εντός της δομής, αλλά και καταθέσεις που έκαναν λόγο για δική του εντολή προκειμένου να σωφρονιστούν τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Για σωματική κακοποίηση ερευνώνται τα υπόλοιπα πρόσωπα που καλούνται ως ύποπτοι για την υπόθεση, ενώ ένα εξ αυτών καλείται ως ύποπτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Μέχρι σήμερα το κατώφλι των δυο εισαγγελέων έχουν περάσει περισσότεροι από 20 μάρτυρες πρώην εργαζόμενοι και παιδαγωγοί στις δομές της κιβωτού, αλλά και πρώην φιλοξενούμενοι. Από τις καταθέσεις φαίνεται πως επιβεβαιώνονται από τους μάρτυρες οι καταγγελίες περί σωματικής κακοποίησης, με ξύλο, απομόνωση, στέρηση τροφής, αλλά και καταναγκαστική εργασία.

Η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να καταστεί ύποπτος ο πατέρας Αντώνιος ξεκίνησε με τη συμπληρωματική κατάθεση ενός 15χρονου φιλοξενούμενου της δομής στο Βόλο. Ο ανήλικος, ο οποίος είναι μαθητής της Α’ Γυμνασίου, εντοπίστηκε από την εισαγγελία μέσα από την κατάθεση που έδωσε ο 19χρόνος, ο οποίος κατήγγειλε πρώτος για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο. «Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια τραπεζοκόμο στο Βόλο, μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια» είχε πει στην κατάθεση του.

Οι εισαγγελείς αναζήτησαν άμεσα τον 15χρονο, ο οποίος αρχικά εξετάστηκε εντός της δομής του Βόλου και η κατάθεσή του περιορίστηκε μόνο σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης. Όμως, ήταν φανερό στον παιδοψυχολόγο που τον εξέτασε, ότι το παιδί φοβόταν και δεν αποκάλυψε όλα τα περιστατικά που έχει βιώσει. Έπειτα από λίγες ημέρες ο 15χρονος κλήθηκε στην Αθήνα και στο Σπίτι του Παιδιού για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και να μπορέσει να απελευθερωθεί.

Ο ανήλικος φέρεται τη δεύτερη φορά να έδωσε νέα στοιχεία καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον πατέρα Αντώνιο πριν από περίπου 1,5 χρόνο και μάλιστα περισσότερες από μία φορές. Τα περιστατικά που περιγράφει αφορούν σε θωπείας αλλά και σε πράξεις αντίστοιχες με εκείνες που είχε περιγράψει στη δική του κατάθεση ο 19χρονος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 19χρονος με την καταγγελία του οποίου «άνοιξε» ο χορός των καταθέσεων, είχε περιγράψει «όσο πλησίαζα και δενόμουν με τον πατέρα Αντώνιο, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Σταδιακά ο ιερέας άρχισε να με χτυπάει στον ποπό με το χέρι, ενώ όταν πηγαίναμε για μπάνιο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Στη συνέχεια, είχε αναφερθεί σε σειρά περιστατικών και ασελγών πράξεων από τον ιερέα σε βάρος του, ενώ σε μια από αυτές υπήρξε μάρτυρας ένας φίλος του, ο οποίος έχει επίσης καταθέσει στις Αρχές.

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.