ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μητσοτάκης στη Χειμάρρα: «Μια σπουδαία μέρα για τον Ελληνισμό»
Μητσοτάκης στη Χειμάρρα: «Μια σπουδαία μέρα για τον Ελληνισμό»
(Φωτο: himara.gr)
22 Δεκ
0
Σχόλια

Μητσοτάκης στη Χειμάρρα: «Μια σπουδαία μέρα για τον Ελληνισμό»

Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους ομογενείς μας που του επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στην παραλία της Χειμάρρας. Υπό τον ήχο των συνθημάτων «Ελλάς Ελλάς μη μας ξεχνάς» ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανώς συγκινημένος τόνισε ότι νιώθει μεγάλη τιμή που είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα.

«Η εθνική μειονότητα της Αλβανίας θα έχει στο πρόσωπό μου έναν σταθερό συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά σας. Είστε γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Είμαι και θα παραμείνω υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας και υποχρέωση της Αλβανίας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων στο θέμα αυτοπροσδιορισμού, στο θέμα της γλώσσας και στο ζήτημα των περιουσιακών σας δικαιωμάτων» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης επιμένοντας ότι με πνεύμα συνεργασίας όλα αυτά θα επιλυθούν, «Σας το εγγυώμαι προσωπικά».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι η χώρα μας έχει αφήσει πίσω της τις περιπέτειες, είναι πλέον ισχυρότερη, είπε χαρακτηριστικά.

Πύρρος Δήμας: «Θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου, δεν θα το έχανα με τίποτα»

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας ο οποίος εμφανώς συγκινημένος έκανε λόγο για ιστορική μέρα και είπε χαρακτηριστικά: «Θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου, δεν θα το έχανα με τίποτα».

Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η Λειβαδιά και η Δερβιτσάνη. Εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης τον πρωθυπουργό θα υποδεχθούν στη Δερβίτσανη ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα, ενώ στη Λειβαδιά η υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού, Μιρέλα Κουμπάρο.

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.