ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παίζει τα ρέστα της η τουρκική μονταζιέρα: Fake video από τον Ακάρ
Παίζει τα ρέστα της η τουρκική μονταζιέρα: Fake video από τον Ακάρ
(Φώτο : newsbomb.gr)
20 Δεκ
0
Σχόλια

Παίζει τα ρέστα της η τουρκική μονταζιέρα: Fake video από τον Ακάρ

Τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας κλιμακώνει η νευρικότητα και οι σπασμωδικές κινήσεις από την τουρκική ηγεσία. Μετά την τοποθέτηση και βάζοντας μπρος την προπαγανδιστική «μονταζιέρα», κάνει το μαύρο -άσπρο.

Ο λόγος για τις σκληρές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, και την τουρκική άσκηση με την ονομασία «NEXUS ACE», την οποία η Άγκυρα, παρά τις διαψεύσεις, επιμένει να χαρακτηρίζει ΝΑΤΟϊκή.


Στον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας, της Τουρκίας, με εντολή του Χουλουσί Ακάρ αναρτήθηκε προπαγανδιστικό βίντεο με το οποίο δήθεν αποδεικνύονται οι «παρενοχλήσεις» που δέχτηκαν τα τουρκικά αεροσκάφη από ελληνικά στην άσκηση.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ψευδώς ότι: «Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας και τα αεροσκάφη AWACS που έχουν διατεθεί από το ΝΑΤΟ διεξήγαγαν εκπαιδευτική αποστολή υπό την ονομασία NEXUS ACE, σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ, στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου για σκοπούς αμοιβαίας εκπαίδευσης».

Σημειώνεται ότι στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της Άγκυρας, κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας, τονίζουν πως δεν πρόκειται για νατοϊκή, αλλά για εθνική άσκηση της Τουρκίας. Παράλληλα, υπογράμμισαν πως τα τουρκικά F-16 πέταξαν γύρω από τη Μυτιλήνη πριν ξεκινήσει η άσκηση και αναχαιτίστηκαν. Μάλιστα, ξεκαθάρισαν πως αφού επέστρεψαν πάνω από την ηπειρωτική Τουρκία, τότε μόνο ήρθε το νατοϊκό AWACS.

«Οι Τούρκοι ζητάνε τη συνδρομή του AWACS για να παίξουν ένα σενάριο της NEXUS ACE, αυτό όμως δεν κάνει την άσκηση νατοϊκή», σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι.

Χυδαία ψέματα από τους Τούρκους: «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά»

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό ΥΠΑΜ σε ανακοίνωση ανέφερε ότι: «Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ πραγματοποιούσαν την εκπαιδευτική άσκηση Nexus Ace στον διεθνή εναέριο χώρο γύρω από το Αιγαίο». Όπως υποστηρίζουν, ελληνικά αεροσκάφη προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποστολή, προσθέτοντας ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία τους έδωσε την «απαραίτητη απάντηση και η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες, με τους Έλληνες χειριστές να βάζουν τους Τούρκους στην «ώρα 06:00» και να τους αναγκάζουν σε άτακτη φυγή προς τα παράλια της Τουρκίας. Όλα αυτά συνέβησαν την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, ενώ ανάλογη εικόνα είχαμε και την Πέμπτη, με 20 τουρκικά αεροσκάφη – τα 18 οπλισμένα – να «σπάνε» το ελληνικό FIR και να εμπλέκονται 9 φορές με ελληνικά μαχητικά.

Τα τελευταία 24ωρα πάντως, παρατηρείται ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των προκλήσεων στο Αρχιπέλαγος, με την τουρκική αεροπορία να επιχειρεί δεκάδες παραβιάσεις στο FIR Αθηνών, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά των Ελλήνων χειριστών.

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.