ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χυδαία ψέματα από τους Τούρκους: «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά»
Χυδαία ψέματα από τους Τούρκους: «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά»
(Φωτο: newsbomb.gr)
17 Δεκ
0
Σχόλια

Χυδαία ψέματα από τους Τούρκους: «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά»

Να εμφανίσουν τον εαυτό τους ως… θύματα επιχειρούν οι Τούρκοι, που έχουν το θράσος να μιλούν για παρεμπόδιση των τουρκικών μαχητικών. Πού; Πάνω από το Αιγαίο!

Μάλιστα, εκεί έφτασε η ανηθικότητά τους, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι προσπάθησε να «εμποδίσει» άσκηση του NATO.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΑΜ, «Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ πραγματοποιούσαν την εκπαιδευτική άσκηση Nexus Ace στον διεθνή εναέριο χώρο γύρω από το Αιγαίο». Όπως υποστηρίζουν, ελληνικά αεροσκάφη προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποστολή, προσθέτοντας ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία τους έδωσε την «απαραίτητη απάντηση και η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Ποια είναι η αλήθεια; Όντως οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει αυτή την εβδομάδα την εκτέλεση της άσκησης Nexus Ace, για την οποία όμως δεν είχαν εκδώσει καμία ενημέρωση, καμία NOTAM, κανένα σχέδιο πτήσης. Μπήκαν λοιπόν στο Αιγαίο μαζικά τα τουρκικά μαχητικά, παραβιάζοντας το FIR Αθηνών, με αποτέλεσμα τα ελληνικά μαχητικά να απογειωθούν για αναγνώριση και αναχαίτιση.

Πόσες φορές «έσπασαν» τον ελληνικό εναέριο χώρο; Πάνω από 100, με ελληνικά F-16 και Mirage 2000-5, να απογειώνονται από όλες τις Πολεμικές Μοίρες και να καταδιώκουν τα τουρκικά που μάλιστα είχαν μπει και οπλισμένα.

Ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες, με τους Έλληνες χειριστές να βάζουν τους Τούρκους στην «ώρα 06:00» και να τους αναγκάζουν σε άτακτη φυγή προς τα παράλια της Τουρκίας. Όλα αυτά συνέβησαν την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, ενώ ανάλογη εικόνα είχαμε και την Πέμπτη, με 20 τουρκικά αεροσκάφη – τα 18 οπλισμένα – να «σπάνε» το ελληνικό FIR και να εμπλέκονται 9 φορές με ελληνικά μαχητικά.

Τα τελευταία 24ωρα πάντως, παρατηρείται ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των προκλήσεων στο Αρχιπέλαγος, με την τουρκική αεροπορία να επιχειρεί δεκάδες παραβιάσεις στο FIR Αθηνών, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά των Ελλήνων χειριστών.

Η Πολεμική Αεροπορία βεβαίως δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση, με ελληνικά F-16 και Mirage να καταδιώκουν ανηλεώς τους Τούρκους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν απογειώθηκαν μαχητικά μόνο από τις Μοίρες ετοιμότητας, Καστέλι, Σκύρο, Λήμνο… αλλά από όλες σχεδόν τις Πολεμικές Μοίρες, με τους πιλότους μας να αναχαιτίζουν τους θρασύδειλους Τούρκους και να τους οδηγούν άρον – άρον πίσω στις τουρκικές βάσεις.

Είναι προφανές ωστόσο πως οι Τούρκοι δείχνουν διάθεση κλιμάκωσης. Ενδεχομένως και να προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες ατυχήματος, κάτι που θα οδηγούσε αυτομάτως σε ακραίας έντασης «θερμό» επεισόδιο και παράλληλα στη λύτρωση του Ερντογάν που το αναζητά εναγωνίως για να βγει από τον εσωτερικό λαβύρινθο.

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.