ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κακοκαιρία Gaia: Κατέρρευσε γέφυρα στην Άρτα - Πού υπάρχουν μεγάλα προβλήματα
Κακοκαιρία Gaia: Κατέρρευσε γέφυρα στην Άρτα – Πού υπάρχουν μεγάλα προβλήματα
(Φωτο: Epiruspost)
11 Δεκ
0
Σχόλια

Κακοκαιρία Gaia: Κατέρρευσε γέφυρα στην Άρτα – Πού υπάρχουν μεγάλα προβλήματα

Συνεχίζει να σφυροκοπά τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία Gaia και να προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι έχουν σημάνει συναγερμό στους πολίτες και τις αρμόδιες Αρχές, με τις καταστροφές να καταγράφονται κυρίως στην περιοχή της Άρτας τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής (11/12), επαρχιακός δρόμος στο Κομπότι έκλεισε καθώς κατέρρευσε γέφυρα στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epiruspost, η ίδια γέφυρα είχε καταρρεύσει και το 2015 όταν είχαν σημειωθεί ξανά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Στη γέφυρα είχαν γίνει έργα αποκατάστασης, ωστόσο, ένα μέρος της υποχώρησε πάλι και έτσι διακόπηκε η κυκλοφορία.

Νωρίτερα, στο χωριό Μελισσουργοί τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν κάτι παραπάνω από έντονα. Μάλιστα, δύο σπίτια παρασύρθηκαν από χειμάρρους και φερτά υλικά, με τις εικόνες να αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ανησυχία για τα «φουσκωμένα» ποτάμια

Η Ήπειρος, συνολικά, αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία Gaia με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο προς τους ποταμούς της περιοχής που έχουν «φουσκώσει». Πέρα από τα πλημμυρικά φαινόμενα, όμως, ανησυχία προκαλούν και οι καταπτώσεις που συνεχίζουν να εκδηλώνονται σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Όπως αναφέρει το Epiruspost, η κατάσταση είναι οριακή στα περισσότερα ποτάμια της Ηπείρου με τον Βοϊδομάτη, τον Αώο, τον Καλαμά και τον Αχέροντα να είναι τα πιο επικίνδυνα στην παρούσα φάση. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου είναι σε πλήρη επιφυλακή, καθώς οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και να προκαλέσουν νέα προβλήματα.

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.