ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112
Φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112
(Φωτο: newsit.gr)
09 Δεκ
0
Σχόλια

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112

Η φωτιά μαίνεται στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, ενώ επί τόπου μετέβησαν, και αυτήν την ώρα επιχειρούν, 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μήνυμα από το 112

Πριν από λίγο, δε, απεστάλη σχετικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, καθώς η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως άκρως επικίνδυνη για την υγεία, εξαιτίας της υψηλής τοξικότητας των καπνών που παράγονται από τα συνθετικά υλικά τα οποία καίγονται στο εργοστάσιο.

Στο εν λόγω μήνυμα υπάρχει η οδηγία για άμεση καταφυγή και παραμονή εντός κλειστού χώρου, με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Στην περιοχή υπάρχουν πυκνοί καπνοί που είναι επικίνδυνοι για την υγεία, με το τοξικό νέφος να απειλεί πολίτες που εργάζονται σε επιχειρήσεις στην περιοχή. Μαύροι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό, η ορατότητα στο σημείο έχει ελαχιστοποιηθεί και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικούς Σώματος δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική, ωστόσο, αυτό που απασχολεί περισσότερο τις Αρχές, είναι η αποφυγή οποιασδήποτε σωματικής βλάβης. Το κτήριο του εργοστασίου έχει ήδη υποστεί μεγάλης ζημιές, ενώ η επιχείρησης κατάσβεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στο μήνυμα από το 112, αναφέρονται τα εξής:

«Εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση!

Αν βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Ελκύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Η κατάσβεση αποτελεί αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα, ωστόσο, παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.