ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ακραία πρόκληση από Τουρκία: «Αποστρατιωτικοποιήστε αμέσως τα νησιά»
Ακραία πρόκληση από Τουρκία: «Αποστρατιωτικοποιήστε αμέσως τα νησιά»
(Φωτο: newsbomb.gr)
02 Δεκ
0
Σχόλια

Ακραία πρόκληση από Τουρκία: «Αποστρατιωτικοποιήστε αμέσως τα νησιά»

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι, οι οποίοι και με επίσημο τρόπο πλέον ζητούν από την Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει αμέσως τα νησιά του Αιγαίου. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που αποτελεί θεσμικό όργανο, εξέδωσε μια προκλητική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τουρκία απαιτεί την άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα ότι καταπατά τις διεθνείς συνθήκες.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τη συμβιβαστική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και τις προτάσεις διαλόγου με προσανατολισμό στη λύση, να βάλει αμέσως τέλος στις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες, ιδίως τη στρατιωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς».

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι διεκδικούν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, διαφορετικά απειλούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά.

Ενόχληση Άγκυρας για τις στρατιωτικές ασκήσεις σε Λέσβο και Ρόδο
Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι η Άγκυρα και από τις στρατιωτικές ασκήσεις σε Λέσβο και Ρόδο της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Το τουρκικό τηλεοτπικό δίκτυο Haber Global μετέδωσε: «Η Ελλάδα αφού στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς τώρα προσπαθεί να κάνει μια σοβαρή προβοκάτσια. Θα θυμίσουμε πως η Τουρκία στις 17 Σεπτεμβρίου ξεκαθάρισε πως μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιώ αφού παραχωρήθηκαν υπο τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Όμως η Ελλάδα τώρα ξεκινάει και πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις σε Λέσβο, Ρόδο και Καστελόριζο. Επίσης διεξάγει άσκηση με το στρατό της Αιγύπτου λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του προέδρου Ερντογάν με τον Σίσι».

Και προσέθεσε: «H Eλλάδα πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Στην άσκηση στη Λέσβο χρησιμοποιήθηκαν αμερικανικά άρματα Μ-1117, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, επιθετικά ελικόπτερα, μονάδες πυροβολικού και άλλες δυνάμεις του στρατού Ταυτόχρονα στη Ρόδο διεξάγεται η άσκηση Κολοσσός. Στις ασκήσεις που θα συμμετέχουν οι ειδικές δυνάμεις, θα χρησιμοποιηθούν και μαχητικά και ελικόπτερα».

Εκνευρισμός Καλίν
Εκνευρίστηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, από τις ερωτήσεις Σουηδού δημοσιογράφου και διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον δημοσιογράφο πως μιλάει με το στόμα τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Η δική σας ρητορική είναι του PKK και της οργάνωσης FETO. Αυτή είναι είναι έντιμη δημοσιογραφία. Αυτούς τους ισχυρισμούς τους έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές. Μη νομίζετε πως θα διστάσουμε απο τέτοιου είδους πράγματα. Αυτή δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία. Ισχυρισμούς που δεν ισχυουν τους παρουσιάζεται σαν να είναι πραγματικότητα και μετά ζητάτε να σας απαντήσω. Αυτές είναι γελοίες ερωτήσεις. Δεν θέλω να συνεχίσω. Μπορούμε να διακόψουμε;».

Εντωμεταξύ, σε άρθρο της Hurriyet αναφέρεται ότι «η Ελλάδα δεν χορταίνει να αγοράζει αντιαρματικά όπλα από το Ισραήλ» και σημειώνει ότι έκανε άλμα στους εξοπλισμούς μετά την κρίση του Oruc Reis.

Πηγή:newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.