ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αυτός είναι ο «Μινώταυρος» – Το ελληνικό τεθωρακισμένο που αχρηστεύει drones
Αυτός είναι ο «Μινώταυρος» – Το ελληνικό τεθωρακισμένο που αχρηστεύει drones
(Φωτο: eleftherostypos.gr)
25 Νοέ
0
Σχόλια

Αυτός είναι ο «Μινώταυρος» – Το ελληνικό τεθωρακισμένο που αχρηστεύει drones

Ένα τεθωρακισμένο όχημα που ακούει στο όνομα «Μινώταυρος», κατασκεύασε η λαρισαϊκή εταιρεία «Soukos Robots», το οποίο μπορεί με την χρήση συστήματος λέιζερ να αχρηστεύσει drones.

Ο «Μινώταυρος» αποτελεί, σύμφωνα με την εταιρεία, ένα μεγάλο ρομποτικό επανδρωμένο ή μη επανδρωμένο όχημα εδάφους, το οποίο παρέχει ασφάλεια και υποστήριξη σε απαιτητικές στρατιωτικές και αμυντικές αποστολές, όπως προστασία απειλούμενων εδαφών, βραχονησίδων, νησιών & συνόρων με στόχο την αποτροπή εχθρικών δυνάμεων.

Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξολοκλήρου από την ελληνική εταιρεία Soukos Robots ΑΒΕΕ.

Ο έλεγχος του «Μινώταυρος» επιτυγχάνεται είτε από τους χειριστές του είτε εξ αποστάσεως μέσω RF σημάτων από δορυφόρους ή μέσω ενός κωδικοποιημένου λέιζερ.

Ο «Μινώταυρος» είναι εξοπλισμένος με συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας, όπως: Δύο τύπου οπλικά συστήματα κατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας και laser, μια τηλεχειριζόμενη βάση πολυβόλου και laser, αλλά και συστήματα επιτήρησης – εκτύφλωσης εχθρικών στόχων, ηλεκτρονικά οπτικά συστήματα καμουφλάζ για την πλήρη αορατότητα και την αυτοπροστασία του ιδίου οχήματος από εχθρικά drones, ελικόπτερα, επίγεια οχήματα, κ.α.

Πρόσθετα είναι εξοπλισμένος με ένα παθητικό Radar για την ανίχνευση, εγκλωβισμό και ακολουθία των στόχων, αλλά και έναν αισθητήρα LIDAR για την καθοδήγηση του «Μινώταυρος» από εμπόδια.

 

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.