ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διαδήλωση στη Λιβύη κατά της Ελλάδας - «Τα χέρια σας βαμμένα με αίμα»!
Διαδήλωση στη Λιβύη κατά της Ελλάδας – «Τα χέρια σας βαμμένα με αίμα»!
(Φώτο : newsbomb.gr)
21 Νοέ
0
Σχόλια

Διαδήλωση στη Λιβύη κατά της Ελλάδας – «Τα χέρια σας βαμμένα με αίμα»!

Η διαδήλωση οργανώθηκε προφανώς από τους ελεγχόμενους από την Τουρκία μηχανισμούς στη χώρα, έπειτα από το γνωστό διπλωματικό θρίλερ με την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Λιβύη.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ τα οποία ανέφεραν συνθήματα στα ελληνικά όπως: «Η Λιβύη επιθυμεί ειρήνη η Ελλάδα υποστηρίζει τον πόλεμο», «Ο Δένδιας συμμαχεί με εγκληματίες πολέμου», «Πρώτα τα συμφέροντα της Λιβύης», «Δένδια τα χέρια σου είναι βαμμένα με αίμα», «Θα υπερασπιστούμε τα θαλάσσια σύνορά μας με αίμα».

Μάλιστα τα πλακάτ ήταν στα… ελληνικά.

Η είδηση δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της Λιβύης, ενώ στο twitter Έλληνες χρήστες σχολιάζουν ότι πρόκειται για ένα κακοστημένο σόου της τουρκικής πρεσβείας.

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΕ

Συνέχεια στο διπλωματικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στην Τρίποληδίνει η έκπτωτη – υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης, καθώς όπως έγινε γνωστό, κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Δένδια σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιστολή αυτή, η οποία έχει τη μορφή της ρηματικής διακοίνωσης, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης (έχει λήξει η θητεία της εδώ και περίπου έναν χρόνο) εμφανίζεται επικριτική για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο για να συναντήσει την υπουργό Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης, Νάιλα Μανγκούς και εκφράζει την έκπληξή της για τη συμπεριφορά αυτή από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ.

Εκφράζει επίσης την άποψη ότι ενέργειες σαν κι αυτές δεν βοηθούν στην επανένωση της Λιβύης, αλλά εντείνουν το διχασμό και είναι αντίθετες προς τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας.

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.