ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πατέρας Αντώνιος: Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος - Είναι όλα ψέματα
Πατέρας Αντώνιος: Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος – Είναι όλα ψέματα
(Φωτο: newsbomb.gr)
19 Νοέ
0
Σχόλια

Πατέρας Αντώνιος: Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος – Είναι όλα ψέματα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο πατέρας Αντώνιος, μαζί με τη σύζυγό του, Σταματία Γεωργαντή, για να σχολιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου. Ο πατέρας Αντώνιος υποστήριξε πως όλα όσα έχουν καταγγελθεί είναι ανυπόστατα ψεύδη, ενώ ζήτησε σεβασμό στο έργο που έχει προσφέρει τα τελευταία 25 χρόνια μέσω της ΜΚΟ.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένη εμφανίστηκε η πρεσβυτέρα, η οποία έκανε λόγο για υποκινούμενες καταγγελίες που εξυπηρετούν συμφέροντα.

«Πραγματικά είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος μπορώ να πω. Έχουμε ακούσει ότι παιδιά ήταν σε καταναγκαστική εργασία, για την επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, σε προγράμματα παιδαγωγικά που έχουμε δημιουργήσει. Οι δομές μας είναι πρότυπες μέσα σε αγροκτήματα, για να παίρνουν τα παιδιά ειδικότητες και τη μαθητεία τους σε εργαστήρια που υπάρχουν. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ πηγαίνουν στο σχολείο», είπε αρχικά ο πατέρας Αντώνιος.

«Όχι δεν πηγαίνει το μυαλό μου. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Αυτά που σας λέω είναι από δημοσιεύματα που έχουμε διαβάσει, σε αυτά σας απαντούμε και έχουμε πέσει από τα σύννεφα», πρόσθεσε για το αν πάει το μυαλό του σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να εργάζονται στις δομές και να είναι αυτοί που καταγγέλλονται.

«Όχι δεν πάει ο νους μου. Τα παιδιά ξέρετε έχουν κανονικά το πρόγραμμά τους με όλους τους παιδαγωγούς. Υπάρχει αρκετός κόσμος που εξυπηρετεί τα παιδιά μας από παιδαγωγούς, εθελοντές, κοινωνικούς λειτουργούς. Δεν γνωρίζω κάτω πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό που γνωρίζω πάρα πολύ καλά, είναι ότι ξαφνικά για ένα έργο που επιτελούμε 25 χρόνια, ο καθένας μιλάει λες και είναι γεγονός όλα αυτά, χωρίς αποδείξεις. Χωρίς να έχει γίνει έλεγχος. Επίσης, θα ήθελα και λίγο σεβασμό. Με την έννοια ότι στις δομές μας υπάρχουν πολλά παιδιά αυτή τη στιγμή. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι σπίτι τους. Ένα σπίτι πρότυπο. Για παιδιά που έχουν θεραπευτική φροντίδα. Δεν μιλάμε μόνο για φαγητό, ύπνο, σχολείο. Μιλάμε για τη θεραπεία του τραύματος. Για αυτό που τόσα χρόνια μιλάω. Επειδή μας έρχονται παιδιά που είναι δύσκολα, που έχουν τραυματικές εμπειρίες», επισήμανε.

«Επί 25 χρόνια, ξέρετε, έχουμε τεράστια εμπειρία και γνωρίζουμε. Ξέρω πολύ καλά αυτό που σας λέω. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλούν χωρίς να έχουν την εμπειρία που εμείς έχουμε. Έχουμε δώσει την ψυχή μας. Ζούμε μέσα στο έργο. Θέλω να έχω πάντοτε την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πήγαν στην Αστυνομία και όχι στον ίδιο, απάντησε: «Αυτή είναι και η δική μας απορία. Έχω πάρα πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε σε αυτά τα παιδιά, όταν έρχονται, που δεν έχουν όρια, που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες, πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε. Να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους. Να ορθώσουν ανάστημα σε πράγματα που δεν αρμόζουν».

Όσο για το πώς εννοεί το «συγκρουόμαστε με τα παιδιά», που ανέφερε, εξήγησε ότι: «Συγκρουόμαστε με την έννοια ότι δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές, που πολλά από τα παιδιά αυτά έχουν δει από τα βιώματά τους. Με αγάπη, στοργή, καλοσύνη, προσπαθούμε να τα κρατήσουμε. Αυτό είναι μια επίπονη διαδικασία που κρατάει κάθε μέρα. Κάθε μέρα τους υπενθυμίζουμε τον στόχο μας, να πάνε μπροστά, να εξελιχθούν».

Ο πατέρας Αντώνιος, είπε ακόμα πως «Εγώ έχω δώσει τη ζωή μου. Αυτό μπορώ να σας πω. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ό,τι έχω και δεν έχω. Δεν κάνουμε ποτέ διακοπές. Είμαστε από πάνω από αυτά τα παιδιά. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Για το τι ενέργειες έγιναν το τελευταίο 24ωρο στην Κιβωτό του Κόσμου, απάντησε: «Κάναμε μεταξύ μας και συμβούλιο, και όλη την έρευνα που χρειάζεται να κάνουμε».

«Αισθάνομαι λύπη και αγανάκτηση. Να μην βρεθεί άνθρωπος σε αυτή τη θέση, να μεγαλώνει παιδιά, να δίνει τη ζωή του ολόκληρη και στο τέλος να απολογείται για την αγάπη που δίνει», είπε κλείνοντας τη συνέντευξη.

Πρεσβυτέρα: Υποκινούμενες καταγγελίες, είμαστε αγανακτισμένοι

Στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου, ήταν και η σύζυγός του, Σταματία Λεβέντη. Η πρεσβυτέρα παρουσιάστηκε περισσότερο οργισμένη και από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, όπως είπε, καθώς ως πρόεδρος της Κιβωτού εξέφρασε την αγανάκτηση όλων των μελών της οργάνωσης.

«Ήθελα να σας πω κι εγώ κάτι, θα ήθελα σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια», σχολίασε.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες, απάντησε: «Φυσικά και υπάρχουν συμφέροντα. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά που πήγαν και έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάπου. Μπορεί όντως κάποια παιδιά να έχουν πει αρνητικά πράγματα για την Κιβωτό, τα οποία είναι σίγουρα ψέματα και κανένας δεν μπορεί να τα αποδεχθεί. Όλος αυτός ο διασυρμός στην Κιβωτό, είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που δώσαμε τη ζωή μας, δουλεύουμε 25 χρόνια με παιδιά και κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι για εμάς. Οι δομές μας έχουν υποστεί ελέγχους από παντού. Είμαι αγανακτισμένη».

«Όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Πήραν αφορμή από ένα δημοσίευμα. Βάλλεται ένας οργανισμός, επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει αυτό το πράγμα. Εγώ είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για εκδίκηση. Βεβαίως και συγκρουόμαστε, γιατί δεν επιτρέπουμε να είναι παραβατικά τα παιδιά μας και να δίνουν το κακό παράδειγμα και στα μικρότερα. Δεν δεχόμαστε αρνητικές συμπεριφορές στα παιδιά μας. Δεν θέλουμε επιθετικότητα», είπε στη συνέχεια.

Για το πώς προσπαθούν να περιορίσουν παραβατικές συμπεριφορές παιδιών κι αν υπάρχουν τιμωρίες, είπε ότι: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο. Ο πάτερ είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους. Τους μιλάμε, προσπαθούμε με το Ευαγγέλιο. Προσπαθούμε να σταματήσουμε κάποια παιδιά που έχουν πάρει τον κατήφορο. Αν το ενδιαφέρον μας και η αγάπη μας για αυτά τα παιδιά φτάνει στο να έρθουν και να μας κατηγορούν, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Τα άλλα παιδιά δεν θα έχουν πρόσωπο να βγουν έξω. Έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά σε όλους. Και στο πρόσωπο του πατέρα Αντώνιου. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση».

Κλείνοντας, εμφανώς ενοχλημένη ανέφερε: «Δεν έχει αποδειχθεί κάτι. Γιατί μιλάμε για ένα τετελεσμένο γεγονός, από τη στιγμή που κανείς δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί και δεν είναι σίγουρο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέγονται αυτά τα πράγματα εις βάρος των ανθρώπων που έχουν δώσει τη ζωή τους. Μας έχουν αναστατώσει, μας έχουν κάνει μεγάλο κακό. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς αποδείξεις και ό,τι του κατέβει. Για όνομα του Θεού. Αυτό δεν είναι δημοκρατία και ελευθερία. Έχω αγανακτήσει με αυτά που έχω διαβάσει και έχω ακούσει. Πιστεύουν ένα παιδί με όποια προβλήματα έχει, και δεν πιστεύουν εμάς που έχουμε δώσει τα πάντα τόσα χρόνια;».

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.