ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κιβωτός του Κόσμου: Καταιγιστικές εξελίξεις – Σοκάρουν οι καταγγελίες
Κιβωτός του Κόσμου: Καταιγιστικές εξελίξεις – Σοκάρουν οι καταγγελίες
(Φωτο: newsbomb.gr)
17 Νοέ
0
Σχόλια

Κιβωτός του Κόσμου: Καταιγιστικές εξελίξεις – Σοκάρουν οι καταγγελίες

Σοκάρουν οι καταγγελίες που αφορούν στην Κιβωτό του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα, μετά από καταγγελίες δυο παιδιών για ασελγείς πράξεις εις βάρος τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Συνήγορος του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των νέων κανόνων που έχουν θεσπιστεί για τη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών, ξεκίνησε διοικητικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι θεσπιζόμενοι κανόνες.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ κάποιων παιδιών στις συγκεκριμένες δομές επικρατεί ένα «νοσηρό κλίμα» και φόβος.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν.

Έπειτα από την αρχική καταγγελία, ένας νεαρός, που είναι σήμερα 19 ετών, κατέθεσε στον εισαγγελέα τη μαρτυρία του για συγκεκριμένα γεγονότα που αφορούν σε ασελγείς πράξεις κατά των παιδιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε και καταγγελία παιδιού για τη Δομή της Χίου, καθώς είχε αντιληφθεί ότι εκεί λαμβάνουν χώρα ασελγείς πράξεις από ενηλίκους.

Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και πλέον επεκτείνεται σε όλο το εύρος της λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο αυτής της έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, θα ελεγχθεί και η καταγγελία του Χρόνη Χλίτσιου για το Παράρτημα της Κιβωτού στον Βόλο, τον Αύγουστο του τρέχοντος χρόνου και η οποία αφορά σε ξυλοδαρμό ανηλίκων.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίο δεν γνωρίζουν το θέμα, αλλά και ούτε έχουν ειδοποίηση από τις Αρχές.

Τι αναφέρει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Για το θέμα, μίλησε στην εκπομπή «Live News» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Είναι κάτι που μας σοκάρει και εμάς και για αυτό ακριβώς επιμένουμε στη σημασία των κανόνων που για πρώτη φορά βάλαμε σε όλες τις δομές. Είμαστε σε επικοινωνία και με τη Δικαιοσύνη και με την Αστυνομία, για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Τολμώ να πω ότι από την πολιτική ηγεσία είμαι η πρώτη που έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Πρώτη φορά από το 1666 που υπάρχουν ορφανοτροφεία στην Ελλάδα, έκλεισε δομή τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «Υπάρχει πλέον ειδικός παιδικής προστασίας σε κάθε τέτοια δομή, πρέπει να υπάρχει κοινωνική λειτουργός. Να υπάρχει χώρος ιδιωτικότητας για τα παιδιά. Υπάρχουν πλέον κανόνες και πρέπει να τηρούνται. Συνεχίζουμε να είμαστε πάνω από τις δομές, για να τηρούνται όλοι οι κανόνες που για πρώτη φορά μπήκαν στις δομές».

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο ΕΦΚΑ με εντολή του υπουργείου Εργασίας απέσυρε διάταξη με την οποία παραχωρούσε ένα ακίνητο ιδιοκτησίας του στην «Κιβωτό του Κόσμου». «Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση. Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.