ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τζιτζικώστας - Τα βάζουν με τον Ιμάμογλου οι Τούρκοι: «Στηρίζει τον Έλληνα προβοκάτορα»
Τζιτζικώστας – Τα βάζουν με τον Ιμάμογλου οι Τούρκοι: «Στηρίζει τον Έλληνα προβοκάτορα»
(Φώτο : protothema.gr)
07 Νοέ
0
Σχόλια

Τζιτζικώστας – Τα βάζουν με τον Ιμάμογλου οι Τούρκοι: «Στηρίζει τον Έλληνα προβοκάτορα»

Η αντίδραση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στην απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη και η δήλωσή του πως θα ενημερώσει για το συμβάν την κοινή γνώμη και τις βαλκανικές πόλεις, δεν άρεσε στους Τούρκους. Αυτό φαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Aksam», το οποίο φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο Ιμάμογλου υπερασπίστηκε τον Έλληνα προβοκάτορα».

Στη συνέχεια, το κείμενο της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει: «Έλληνας περιφερειάρχης προκάλεσε το τεχνικό πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Τουρκία και ο Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν αυτός που τον υποστήριξε.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας, έφτασε στη Σμύρνη με πλοίο για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης Περιφερειών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ARLEM). Ο Τζιτζικώστας, ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο ταυτότητας μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια των τελωνειακών διαδικασιών, κρατήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματός του με ένα άτομο με περιορισμούς εισόδου.

Αφού λύθηκε το πρόβλημα της ομοιότητας του ονόματος, οι υπάλληλοι είπαν στον Τζιτζικώστα ότι μπορούσε να εισέλθει στη Σμύρνη. Ωστόσο, αν και το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε 15-20 λεπτά, ο Τζιτζικώστας, ο οποίος μετέτρεψε το περιστατικό… σε δράμα, είπε στις αρχές ότι παραιτήθηκε από το δικαίωμα εισόδου στην Τουρκία.

Οι ισχυρισμοί περί “προβοκάτσιας” των ελληνικών ειδησεογραφικών ιστότοπων διαψεύστηκαν από την τουρκική πλευρά.

Κάνοντας δηλώσεις στην ελληνική τηλεόραση, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου είπε: “Κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση από τον φίλο μου Κώστα (Μπακογιάννη) για το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα. Αφού μάθω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο το κοινό όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις».

 

Πηγή : protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.