ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καβγάς σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: «Στοχοποίησαν άδικα τα παιδιά μας. Τα αποκαλούσαν ρωσοπόντιους και θεωρούσαν πως ήθελαν να τους δείρουν», δηλώνει μητέρα αποκλειστικά στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
Καβγάς σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: «Στοχοποίησαν άδικα τα παιδιά μας. Τα αποκαλούσαν ρωσοπόντιους και θεωρούσαν πως ήθελαν να τους δείρουν», δηλώνει μητέρα αποκλειστικά στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
06 Νοέ
0
Σχόλια

Καβγάς σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: «Στοχοποίησαν άδικα τα παιδιά μας. Τα αποκαλούσαν ρωσοπόντιους και θεωρούσαν πως ήθελαν να τους δείρουν», δηλώνει μητέρα αποκλειστικά στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει ο καβγάς που έλαβε χώρα σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική αποβολή τεσσάρων μαθητών ποντιακής καταγωγής, τους οποίους, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας μια εκ των μαθητών στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr, αποκαλούσαν ρωσοπόντιους.

Ο καβγάς μεταξύ των μαθητών έγινε τη Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2022, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί μαθητές, ωστόσο αποβλήθηκαν οριστικά μόνο 4.

Η μητέρα ενός εκ των αποβληθέντων μαθητών δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr πως τα 4 αυτά παιδιά, μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, έχουν στιγματιστεί και πλέον δεν τα δέχονται σε κανένα σχολείο. Επιπλέον ανέφερε πως τον καβγά τον ξεκίνησε άλλη παρέα μαθητών χτυπώντας έναν μαθητή, τον οποίο και υπερασπίστηκαν τα συγκεκριμένα παιδιά, με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ποτέ κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να ακούσει τη δική μας πλευρά. Κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας προκειμένου να ακούσει και τη δική μας άποψη. Κατευθείαν  χαρακτήρισαν τα παιδιά μας τραμπούκους και εγκληματίες. Συγκεκριμένα έλεγαν «Ήρθαν οι ρωσοπόντιοι να δείρουν τα παιδιά μας». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά μας να στιγματιστούν και πλέον κανένα σχολείο, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό, να μην τα δέχεται φοβούμενο το σύλλογο γονέων.

Τα παιδιά μας το μόνο που έκαναν ήταν να υπερασπιστούν τον φίλο τους, ο οποίος είχε πέσει θύμα μπούλιγκ από τα παιδιά της άλλης παρέας. Η άλλη παρέα τον παρενοχλούσε, κάτι που γνώριζε η διεύθυνση του σχολείου, η οποία το μόνο που έκανε ήταν να προβεί σε μια απλή σύσταση προς τους μαθητές, χωρίς να ενημερώσει τους γονείς. Αν είχε ενημερώσει τους γονείς ίσως να μην έφταναν τα πράγματα σε αυτό το σημείο.

Ο καβγάς ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί όταν και ένα από τα παιδιά της άλλης παρέας επιτέθηκε στο παιδί που δεχόταν το μπούλιγκ. Τότε ο γιος μου και οι φίλοι του αντέδρασαν και πήγαν να υπερασπιστούν τον φίλο τους. Έτσι ξεκίνησε ο καβγάς και είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα. Μετά τον καβγά, οι καθηγητές έκλεισαν τα παιδιά μας σε μια αίθουσα μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, χωρίς να τους επιτρέψουν να επικοινωνήσουν με κανέναν. Εμάς μας ενημέρωσαν στις 15:00, λέγοντας μας να πάμε στο σχολείο γιατί είχε γίνει μια φασαρία. Δεν μας είπαν λεπτομέρειες. Αφού πήγαμε στο σχολείο περιμέναμε 40 λεπτά μέχρι να δούμε τα παιδιά μας. Αφού τα πήραμε και πήγαμε σπίτι μετά από μια ώρα μας πήραν τηλέφωνο λέγοντας μας πως τα παιδιά μας αποβάλλονται δια πάντως από το σχολείο λόγω πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος συμμαθητών τους.

Αποβλήθηκαν, όμως, μόνο 4 παιδιά, ο γιος μου και οι φίλοι του και όχι και οι υπόλοιποι οι οποίοι ήταν και αυτοί που ξεκίνησαν ουσιαστικά τον καβγά. Οι φίλοι του γιου μου και των άλλων 3 παιδιών που αποβλήθηκαν φοβούνται να πάνε σχολείο, καθώς δέχονται απειλές. Μάλιστα σε ένα παιδί είπαν πως θα του σπάσουν τα πόδια.

Το παιδί το οποίο υπερασπίστηκαν τα παιδιά μας σκέφτεται να αλλάξει σχολείο, καθώς πλέον φοβάται.

Έχουν στοχοποιήσει τα παιδιά μας άδικα και πλέον δεν τα δέχονται σε κανένα σχολείο. Θέλω να ακουστεί και η δική μας πλευρά, γιατί όλη η ευθύνη έχει πέσει στα 4 αυτά παιδιά, ενώ ευθύνονται οι άλλοι πολύ περισσότερο.

Το σχολείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το περισταρικό αναφέρει πως είναι ένας χώρος ζωής, αλληλεγγύης, δημιουργικής έκφρασης και ελπίδας… Εγώ προσωπικά, όπως και οι γονείς και των άλλων αποβληθέντων μαθητών, θέλουμε να προσθέσουμε πως είναι και ένας χώρος ρατσισμού, καθώς ενήργησαν ρατσιστικά ως προς τα παιδιά μας, καταλογίζοντάς τους την πλήρη ευθύνη».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.