ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χριστόδουλος Γιακουμής: «Καθημερινότητά μας οι αερομαχίες με τους Τούρκους»
Χριστόδουλος Γιακουμής: «Καθημερινότητά μας οι αερομαχίες με τους Τούρκους»
29 Οκτ
0
Σχόλια

Χριστόδουλος Γιακουμής: «Καθημερινότητά μας οι αερομαχίες με τους Τούρκους»

Αερομαχίες με τα τουρκικά μαχητικά τα οποία παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο είναι η καθημερινότητα του επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή, του πιλότου της ομάδας «ΖΕΥΣ».

Το F-16 του πέταξε πάνω από την Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, κάνοντας και πάλι άπαντες να θαυμάσουν τις ικανότητες των πιλότων της ομάδας «ΖΕΥΣ».

Ο πιλότος μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως «Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον ελληνικό λαό και να πούμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, ισχυρές και δυνατές, προσπαθούμε όσο πιο ψύχραιμοι και επαγγελματίες γίνεται».

Σε ερώτηση αν έτυχε σε εμπλοκή με Τούρκους, απάντησε ότι αυτό είναι μια καθημερινότητα για όλους τους ιπταμένους, έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι», καταδεικνύοντας το τι γίνεται καθημερινά στους ελληνικούς αιθέρες.

Όπως είπε, όλοι οι ελιγμοί του αεροσκάφους γίνονται καθημερινά από τους ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας σε λίγο πιο μεγάλα ύψη από αυτά που έγιναν οι ελιγμοί στην Θεσσαλονίκη.

«Για την πραγματοποίηση αυτών των ελιγμών απαιτείται καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, σιγά σιγά δουλεύοντάς το, όλα γίνονται, το αεροσκάφος γίνεται προέκταση του εαυτού μας».

Το αεροσκάφος ήταν F-16 Block 52 Plus με βάση τα Χανιά, και όπως είπε είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.