ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ερντογάν: «Το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί ήταν ένα όνειρο γενεών»
Ερντογάν: «Το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί ήταν ένα όνειρο γενεών»
(Φωτ.: protothema.gr)
29 Οκτ
0
Σχόλια

Ερντογάν: «Το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί ήταν ένα όνειρο γενεών»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να πει ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία.

«Τα πιόνια που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτούς τους βρώμικους υπολογισμούς δεν έλειψαν ποτέ. Υπήρχαν χθες υπάρχουν και σήμερα, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ακόμη και το γεγονός ότι ανοίξαμε ξανά την Αγία Σοφία, το όνειρο των γενεών, ως τζαμί όπως αρμόζει τον πορθητή Μωάμεθ , είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επισήμανε ακόμα ότι όποιος προσπάθησε να χωρίσει ή να συγκρουστεί με τους ανθρώπους εδώ στο παρελθόν, συνέβαλε σε αυτή τη μεγάλη επανάσταση που έκανε η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια του πρώτου αιώνα της. «Μουσουλμάνοι που αποκλείονται λόγω της πίστης τους, Κούρδοι που υφίστανται διακρίσεις λόγω της γλώσσας τους, Αλεβίτες που καταπιέζονται λόγω της ταυτότητάς τους. Σταθήκαμε δίπλα στους Χριστιανούς και Εβραίους γιους αυτών των εδαφών, που εκτέθηκαν στην αδικία. Με λίγα λόγια, υποστηρίξαμε τον αγώνα και αποζημιώσαμε τις απώλειες όλων όσοι διώχθηκαν από την κηδεμονία σε αυτή τη χώρα».

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.